ابزارهای مدیریتی و اهمیت آنها
امروزه آشنایی با رویکردهای نوین در علوم مختلف، بیش از هر زمان دیگری احساس می¬ شود و این ضرورت در تخصص¬ تکنیکهای مربوط به مدیریت به عنوان سکان تحول اداری و سازمانی، محسوس تر است. در دو دهه اخیر، شاهد بروز و ظهور بي ¬وقفه تعداد زیادی ابزارها و تکنیک¬ هاي مدیریتي مانند برنامه ریزي استراتژیک، مدیریت دانش، مهندسي مجدد، ایزو، مدیریت ارتباط با مشتری، برنامه ریزی منابع سازمان و … در حوزه های اطلاعاتی و ارتباطی مدیریت، منابع انسانی، بازاریابی، تولید، مالی، مدیریت استراتژیک، پردازش داده ها، مدیریت تغییر و وب و شبکه های اجتماعی بوده ایم.
ابزارهای مدیریتی تبدیل به بخش مهمی از زندگی مدیران شدهاند. مدیران هر روز تلاش میکنند تا اقداماتی چون افزایش درآمد، نوآوری، بهبود کیفیت، برنامهریزی برای آینده و مواردی از این قبیل را با استفاده از ابزارهای مدیریتی انجام دهند.
آنها برای غلبه بر شرایط ناپایدار اقتصادی و همچنین رشد کسب و کار خود نیاز به استفاده از نیروهای درونی و بیرونی سازمان خود را دارند این مدیران همواره با خوش بینی امید دارند تا بتوانند با بکارگیری راه حل هایی با بیشترین سرعت ، وضعیت بنگاه خود را بازیابی کنند برای این منظور به گمان یکی از بهترین راه حل ها استفاده از ابزارهای مدیریتی مناسب برای افزایش در آمد و رشد سود آوری سازمان است.
برای انتخاب هرچه موفقتر ابزارهای مدیریتی، مدیران باید آگاهی کاملی از بهترین ابزارهای روز و تناسب آن با شرایط سازمان خود داشته باشند.
فرآیند انتخاب یک ابزار مدیریتی مناسب میتواند به تنهایی مسالهای پیچیده برای یک سازمان باشد. سازمان باید بتواند ابزاری را انتخاب کند که بهترین تصمیمات را برای رسیدن به فرآیندها، خدمات، محصولات و عملکرد برتر ارائه کند ،اما ابهام و سردرگمی سطوح مختلف مدیریت سازمان¬ ها در بکارگیری تکنیک¬ های مدیریت چالشی جدی فرا روی سازمان¬ ها به شمار می¬ رود ،زیرا استفاده موفقیتآمیز از ابزارهای مدیریت، نیازمند درک درستی از نقاط ضعف و قوت آنها و همچنین توانایی بهکارگیری و ادغام چند ابزار با روش و زمان مناسب است.
به طور کلی میزان رضایت از ابزارها نسبتاً مثبت بوده است. اما میزان استفاده، سهولت بکارگیری، میزان اثربخشی و نقاط قوت و ضعف ابزارها بسیار با یکدیگر متفاوت است.
ـ در مواقعی که ابزارهای مدیریتی به عنوان بخشی از فعالیتهای سازمانی بکارگرفته شدهاند، موفقیت بیشتری به ارمغان آوردهاند.
باید گفت با شدیدتر شدن رقابت جهانی می تواند دلیل اصلی تمایل روز افزون مدیران به ابزارهای مدیریتی باشد در این شرایط شرکتها به دنبال تامین مالی روند رشد خود از طریق جلب رضایت مشتریان باشند .
همچنین آنها از طریق فرایندهایی خلاقانه به دنبال راهی برای کاهش زیانها هستند. خوشبختانه امروزه به ياري ظهور سیستمهای سریع و به نسبت ارزان انتقال اطلاعات مجموعهای از ابزارهای مدیریتی در اختیار مدیران قرار گرفته است
با توجه به این مهم که استراتژیهای تغییر فرایند متداول شده است. امروزه، شرکتهای پیشرو بر تهیه معماری فرایند در سطح شرکت و سیستم مدیریت عملکرد شرکت تأکید زیادی دارند. آنها در واقع به دنبال استاندارد نمودن فرایندهای خاص در بخشها و یا زیر مجموعه هستند تا اطمینان حاصل کنند که همان مدلهای ERP و CRM را میتوان در کل سازمان استفاده نمود. شرکتهای پیشرو همچنین به دنبال فهم زنجیره ارزش هستند تا از انطباق آن با قانون اطمینان حاصل کنند.
گروه مهندسی نرم افزار فراپیام ارائه دهنده نرم افزار مالی و مدیریت ، خدمات پس از فروش و کسب و کارهای آنلاین در جهت توسعه استراتژیهای تغییر فرآیند و تصحیح معماری سطوح مختلف مدیریت آگاهانه ، علاوه بر تولید نرم افزارهای حوزه های فوق به ارائه و تحلیل اطلاعات با رویکرد مذکور پرداخته تا راهی را پیش روی مدیران ارشد سازمانها قرار دهد تا مدیران را به بخشی از اهداف خود که خودکار نمودن کنترل روزانه فرایند و ارائه داده های عملکردی به همراه یکپارچگی سازمان می باشد ، نزدیک نماید .
سخن آخر :
به عنوان یک مدیر حتما تجربه استفاده ابزارهای متفاوت را دارید بسیار خرسند خواهیم شد اگر تجارب خود را با همراهان ما در میان بگذارید.