نقش مشاور مالی در سازمان ها
یکی از مواردی که امروزه در شرکتها و موسسات مختلف بسیار مورد توجه قرار گرفته است بحث برنامهریزی برای امور مالی و هدفگذاری برای رسید شرکت به سودآوری بیشتر است. انجام چنین اموری در سازمانها کار هرکسی نیست و نیاز به مهارت و دانش تخصصی دارد بههمین دلیل از مشاوران مالی برای این کار کمک میگیرند.
اما مشاور مالی کیست و چه ویژگیهایی دارد؟ وظایف مشاوران مالی در یک سازمان چیست و چه نقشی در هدفگذاریهای مالی شرکت دارند؟ اگر صاحب شرکت و کسبوکاری هستید اما با مشاور مالی و تاثیری که برروی سودآوری کار شما دارد آشنا نیستید پیشنهاد میکنم در این مقاله از فراپیام همراه ما باشید تا پاسخ سوالات خود را پیدا کنید.
مشاور مالی کیست؟
مشاوران مالی تخصصها و مهارتهای زیادی دارند و به مدیران شرکتهای مختلف در زمینههای تجزیه و تحلیل صحیح مالی، مدیریت منابع مالی بهصورت بهینه در جهت سرمایهگذاری، بودجهبندی صحیح و کاهش بار مالیاتی شرکت کمک میکنند. درواقع یکی از مهمترین بخشهای هر شرکت بخش حسابداری و مالی آن است ولی اگر به این بخش خطی مشی و راهنمایی مناسبی ارائه نشود ممکن است شرکت ضرر مالی بزرگی را متحمل شود.
مدیریت مالی با بررسی میزان بودجه، سرمایهگذاریهای شرکت و هزینههای مالی شرکت مانند مالیات، حقوق کارمندان و… یک برنامه اصولی را برای ادامه راه شرکت در راه سودآوری طراحی کرده و به بخش حسابداری ارائه میدهد. با توجه به چالشها و پیچیدگیهای امور مالی و اقتصادی یک شرکت مدیریت مالی را نمیتوان به افرادی که دانش، مهارت و تجربه کافی ندارند سپرد زیرا ممکن است با یک انتخاب و تصمیم اشتباه ضرر جبران ناپذیری را به شرکت و اهداف آن وارد کند.
برای استفاده از خدمات و مهارت یک مدیر مالی حرفهای بهتر است از موسسات معتبر و افراد متخصص کمک بگیرید تا بتوانید بهترین خدمات را در امور مالی دریافت کنید. در بخش بعدی مقاله به بررسی تعدای از وظایف مشاوران مالی میپردازیم.
همچنین بخوانید : اصول حسابداری چیست
وظایف مشاور مالی چیست؟
مهمترین وظیفه مشاوران مالی شرکت ارائه مشاوره در زمینههای مالی به مدیران شرکت است اما در کنار آن وظایف دیگری هم دارد که در این بخش به آنها اشاره خواهیم کرد.
- مطالعه و بررسی سیستمهای مالی و آییننامههای شرکت و ارائه راهحلهای مناسب جهت افزایش سودآوری شرکت.
- مدیریت در زمینه بستهشدن حسابهای شرکت در اواخر سال مالیاتی که از قبل مشخص شده است و آمادهکردن شرکت برای ممیزیهای سالانه یا دورهای.
- مدیریت تمامی فعالیتهای مربوط به برنامهریزیهای مالی و بودجهبندی شرکت مانند بررسی تجزیه و تحلیلهای آماری، تهییه گزارشات مالی و آماری، بررسی قیمتها در بازار، مدیریت و تنظیم بودجه بازار، بررسی وامهای شرکت و منابع مالی و هزینههای جاری شرکت.
- تنظیم و ارائه گزارشات مالی دقیق شرکت و بررسی آنها.
- مدیریت و نظارت بر امور حسابداری سازمان و ارائه برنامه و روشهای مربوط به امور حسابداری، اختصاصدادن ارز و اعتبار اسناد.
- نظارت بر تدوین امور ذیحسابی و هماهنگی قوانین و مسائل مالی شرکت.
- بررسی چگونگی جریانات نقدینگی و مخارج شرکت و ارائه راهحلهای مناسب جهت استفاده بهینه از بودجه شرکت.
- بررسی امور طراحی و اجرای روشهای سیستمهای یکنواخت صنعتی و مالی شرکت.
- بررسی امور مالی و هزینههای شرکت و ارائه راهکار برای هدفگذاری مخارج شرکت.