جریمه دیرکرد بیمه
در صورتی که فرد حق بیمه خود را در زمان معین پرداخت نکند مشمول جریمه دیرکرد بیمه خواهد شد. از آنجایی که نوع بیمهها با یکدیگر متفاوت است پس جریمه دیرکرد آنها نیز یکسان نیست. بعضی نیز معتقدند که جریمه دیرکرد تنها مختص بیمه شخص ثالث میباشد. در ادامه این مطلب از وبسایت فراپیام در مورد بیمه ها و جرایم دیرکرد آنها توضیح خواهیم داد.
بیمه تأمین اجتماعی و جریمه دیرکرد آن
اگر حق بیمه کارکنان که مهلت پرداخت هر ماه تا آخرین روز ماه بعد است حتی یک روز به تأخیر بیفتد سیستم پرداخت آن را نمی پذیرد و مشمول جریمه دیرکرد خواهد شد. به عبارتی جریمه دیرکرد بیمه تأمین اجتماعی برابر است با جریمه تأخیر ارسال لیست و پرداخت حق بیمه کارکنان خود در مهلت مقرر در هر قانون که حداکثر برابر است تا پایان آخرین روز ماه بعد. در صورتی که کارفرما حق بیمه را تا زمان معین پرداخت نکند برای او جرایم پرداخت حق بیمه برای هر ماه دو درصد نسبت به جمع کل حق بیمه و بیمه بیکاری منظور میشود. در مورد تأخیر ارسال لیست نیز با چند مورد مواجه هستیم:
- اگر یک کارفرما لیست ماهانه را ارسال ننماید و بدهکار شود، جریمه ده درصدی از کل بدهی (حق بیمه + بیمه بیکاری) برای وی منظور میشود.
- اگر کارفرما به هر دلیلی لیست کارمندان را با تأخیر ارسال نماید، جریمه ده درصدی برای یک نوبت برای وی محاسبه و مطالبه میگردد.
- در کارگاههای پیمانکاری در صورتی که لیست بیمه به مدت چند ماه ارسال نشده باشد، به میزان ده درصد از جمع کل حق بیمه و بیمه بیکاری جریمه تعلق میگیرد.
جریمه دیرکرد بیمه عمر
بسیاری از افراد بیمه عمر را به عنوان روشی منطقی برای سرمایهگذاری با مبالغ کم و پوشش فوت عادی، فوت در اثر حادثه، نقص عضو، بیماریهای خاص و … انتخاب میکنند. در صورتی که شما نیز تحت پوشش بیمه عمر هستید اگر حق بیمه های خود را در زمان مشخصی پرداخت ننمایید، جریمه دیرکرد بیمه برای شما لحاظ خواهد شد.
لازم به ذکر است که سود روزشمار بر روی حق بیمههای عمر واریز میشود و در صورتی که شما در پرداخت حق این نوع بیمه تأخیر داشته باشید. سودی بابت دوره مذکور یعنی تأخیر به شما تعلق نخواهد گرفت. در واقع کارگزاران این بیمه برای اینکه مبلغ ارزش بازخرید کمتر از مبلغی که در بیمه نامه درج شده است نشود، این سود را از خود شما دریافت کرده و به آن جریمه دیرکرد بیمه عمر میگویند. اما عملا جریمهای در کار نیست.
جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث
بیمه شخص ثالث نیز دارای تاریخ اعتبار محدودی بوده و باید به موقع تمدید شود، در غیر این صورت مشمول جریمه دیرکرد بیمه خواهد شد. شاید از خود بپرسید که این جریمه چگونه محاسبه میشود. در واقع هر روزی که از تاریخ تمام شدن بیمه نامه شما بگذرد، به صورت روزشمار جریمه برای شما منظور میشود. قبل از اینکه توضیحات بیشتری در مورد جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث بدهیم ابتدا با این بیمه و دلیل نامگذاری آن آشنا خواهیم شد.
همچنین بخوانید : مالیات شرکت تازه تاسیس
بیمه شخص ثالث
پرمخاطبترین نوع بیمه که در ایران ارائه میشود بیمه شخص ثالث است. این بیمه در بازار بیمه ایران اجباری بوده و دلیل آن مشکلات و عواقب سنگینی است که در صورت نداشتن این بیمه و بروز حوادث ممکن است برای راننده پیش آید.
تعامل سه طرفه دلیل نامگذاری این بیمه است. در بیمه شخص ثالث، مالک وسیله نقلیه شخص اول، شرکت بیمه شخص ثانی و در نهایت فرد زیاد دیده در حوادث رانندگی شخص ثالث است. اگر در یک حادثه، تمامی اشخاص زیان مالی و جانی ببینند تحت پوشش بیمه شخص ثالث شده و همه هزینه های مربوط به درمان، خسارت یا فوت جبران خواهد شد.
میزان جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث
میزان جریمه بیمه وسیله نقلیه بر اساس تعداد سیلندر و نوع خودرو تعیین میشود. در واقع برای هر نوع خودرو میزان جریمه دیرکرد متفاوت است. به جز وسایل سواری یا بارکش، موتور نیز باید بیمه شخص ثالث داشته باشد و اگر تاریخ تمدید بیمه موتور گذشته باشد برای این وسیله نیز جریمه دیرکرد بیمه منظور خواهد شد.
بخشودگی جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث خودرو
در شرایط زیر بخشودگی جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث خودرو امکانپذیر است:
- اگر خودروی شما در پارکینگ راهنمایی و رانندگی توقیف باشد، میتوانید با ارائه نامه رفع توقیف به شرکت بیمه، از پرداخت جریمه دیرکرد معاف شوید.
- گاهی اوقات شرکتهای بیمه به مناسبتهای مختلف مثل دهه فجر، طرحهای بخشودگی دیرکرد بیمه ثالث را در نظر میگیرند که شما میتوانید با بهرهگیری از این طرحها، از جریمه دیرکرد بیمه معاف شوید. برای مثال به مناسب دهه فجر، بخشودگی جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث تا پایان بهمن ماه سال جاری لحاظ میشود. در واقع بر اساس بخشنامه بیمه مرکزی اگر وسیله نقلیهای جریمه دیرکرد بیمه دارد تا پایان بهمن ماه از پرداخت این جریمه معاف خواهد شد.
آیا تخفیفات بیمه با داشتن جریمه دیرکرد شخص ثالث از بین میروند؟
شاید شما هم نگران این مسئله باشید که تخفیفات بیمه ثالث با داشتن جریمه از بین برود. اما اینگونه نیست. تخفیفاتی که شما طی چند سال از آنها برخوردار شدهاید علیرغم داشتن جریمه دیرکرد بیمه همچنان حفظ خواهند شد حتی اگر یک سال بیمه ثالث خود را تمدید نکرده باشید. اما لازم به ذکر است که برخورداری از تخفیف به منزله بخشیدن یا معاف شدن از جریمه دیرکرد بیمه نمیباشد و باید جرایم خود را پرداخت کنید.
اگر خسارت در تاریخ انقضای بیمه شخص ثالث اتفاق بیفتد تکلیف چیست؟
همانطور که قبلا ذکر شد همه دارندگان وسایل نقلیه باید مشمول بیمه شخص ثالث باشند تا بتوانند در زمان خسارت از این بیمه نامه بهره ببرند. اما اگر خسارت در زمانی رخ دهد که تاریخ انقضای بیمه گذشته باشد، شرکت بیمه دیگر تعهدی نسبت به پرداخت خسارت نخواهد داشت. در این صورت برای اینکه خسارت وارده در مواردی مانند انقضاء بیمه نامه ثالث، تعلیق شرکت بیمهگر، شناخته نشدن مسئول حادثه و … جبران شود، مبالغ جریمه به حساب صندوق تأمین خسارات واریز خواهد شد. این صندوق یکی از منابع درآمدی محل دیرکرد بوده و اگر خسارتی بر بیمهگذار در زمان عدم بیمه نامه وارد آید با مراجعه زیاندیده به صندوق قابل پیگیری خواهد بود.
در مجموع به یاد داشته باشید که برای اینکه مشمول جریمه دیرکرد بیمه و عواقب بعدی آن در زمان حادثه نشوید، بیمه شخص ثالث خود را به موقع تمدید نمایید.