انبارگردانی چیست؟ شیوه‌ های مدرن انبارگردانی

زمان مطالعه : 12دقیقه دیدگاهها

انبارگردانی چیست؟ شیوه‌ های مدرن انبارگردانی

انبار گردانی

 

انبارگردانی یکی از نکات اصلی در شرکت‌ها است که باید برای آن اهمیت زیادی در‌نظر گرفت. فرایند انبار‌‌گردانی عملا تمام موجودی‌ها و کم‌و‌کاستی‌هایی که در کالاهای ضروری خط تولید است را مشخص می‌کند. در عصر حاضر که تکنولوژی بر بسیاری از مشاغل تاثیر گذاشته و تمام مشاغل را در‌بر‌گرفته است، انبارداری نیز به شیوه‌ های مدرن انبارگردانی مجهز شده و بسیاری از روال‌های سابق را آسان‌تر کرده است.

در این مقاله از شبکه دانش فراپیام قصد داریم نکاتی را درباره انبار گردانی و شیوه‌های نوین انبارگردانی بیان کنیم. سپس برای مقایسه آسان‌تر، مزیت‌ها و دلایل استفاده از شیوه‌های انبارگردانی مدرن را بررسی خواهیم کرد. اگر شما هم از شیوه‌های قدیمی انبار‌گردانی خسته شده‌اید و یا دوست دارید از به‌روز‌ترین روش‌ها آگاه باشید، توصیه می‌کنم تا پایان این مقاله را با ما همراه باشید.

قبل از این‌که بخواهیم درباره موضوع شیوه های مدرن انبار‌گردانی صحبت کنیم، بهتر است به بررسی برخی اصطلاحات و تعاریف اولیه بپرداریم. صحبت‌های خود را با تعریف انبار‌گردانی و چرایی انجام آن آغاز می‌کنیم.

تعریف کلی انبارگردانی

انبارگردانی به نوعی می‌تواند خانه تکانی انبار شرکت‌ها محسوب شود. در واقع به نوعی کنترل کردن کالاهای موجود در انبار نیز انبارگردانی گفته می‌شود.

سالانه در شرکت‌ها، یک‌بار اقدام به کنترل مواد و قطعات موجود در انبار می‌کنند. چرا‌که با این‌کار می‌توان به تعداد اقلام موجود در انبار، شمارش دقیق آن دست پیدا کرد و کالاهای موجود با توجه به کارت و با دفترهای حسابداری مطابقت داده می‌شوند.

با این حال در هنگام انبارگردانی باید یک‌سری از فعالیت‌ها به‌درستی انجام شود، تا کار به‌صورت اصولی باشد. از جملهٔ این موارد می‌توان به پلمپ کردن انبار، مانع شدن از ورود افراد به داخل انبار، قرار‌دادن برچسب و تگ بر روی کالاها و … اشاره نمود. حال باید به این سؤال جواب داده شود که چه کسانی در انبار گردانی باید حضور داشته باشند؟

انبار گردانی

انبارگردانی در هر‌شرکت با توجه به قوانین مقرر شده آن انجام می‌شود. ممکن است در برخی از شرکت‌ها به دلیل بالا‌بودن حجم کاری در سال دو تا سه‌بار انبار گردانی انجام شود. با این حال در این شرایط باید یک‌سری از افراد حضور داشته باشند تا فعالیت و جا‌به‌جایی کالاها به درستی انجام شود.

از افرادی که برای این‌کار در انبار حضور دارند می‌توان به افراد زیر اشاره کرد.

  • گروه کنترل کالا
  • سرپرست انبار
  • انبار‌دار

همچنین با توجه به تعداد کالاهای موجود باید یک یا چند‌گروه دو‌نفره حضور داشته باشند، تا یکی از‌این‌دو‌دسته، کالاها رو شمارش کرده و دیگری آن‌ها را ثبت کند.

در ضمن لازم است بدانید که علت حضور انبار‌دار این است که او تنها شخصی است که با انبار آشنایی داشته و از محل قرار‌گیری و نوع چیدمان کالاها خبر دارد.

مزیت‌های مهم انبارگردانی

چرا باید انبار گردانی انجام شود؟ انبار یکی از اصلی‌ترین مکان‌هایی است که در شرکت‌ها به آن توجه می‌شود. به‌زبان ‌دیگر می‌توان گفت قلب تولیدات یک شرکت است.

شرکت‌ها برای این‌که به برخی از نکات پی ببرند انبار گردانی را انجام می‌دهند. در انجام فرایند انبار گردانی می‌توان به نکات زیادی  دست پیدا کرد.

  • در این‌روش می‌توان به همه اطلاعات کالاها و همچنین اطلاعات دقیق از موجودی انبار دست پیدا کرد و آن را در دفترهای مالی نوشت.
  • کمک می‌کند تا کارکنان انبار، در تعداد کالاهای موجود خطای کمتری داشته باشند.
  • اگر در انبار کالای غیر ضروری ،خراب و … باشد کنترل شده و از بین کالا‌های سالم جدا می‌شود.
  • به ثبت‌کردن اسامی کالای تکراری کمک می‌کند.
  • آمار‌گیری درست محصولات و کالاهای انبار در هر‌مرحله از انبار گردانی مشخص می‌شود.
  • شناخت کالا‌های پر‌مصرف انبار

در‌ضمن بعد از اینکه انبار به صورت کامل چک شد، با کمک افراد متخصص می‌توان برای جامعه و نیاز‌های آن‌ها برنامه‌ریزی درستی انجام داد. این‌برنامه‌ریزی در تولید کالا تأثیر داشته و می‌تواند به بالا رفتن سود‌دهی شرکت کمک کند.

انبارگردانی سنتی یا مدرن

در سال‌های اخیر، انبار گردانی به صورت دستی و سنتی انجام می‌شد. این‌نوع انبار گردانی به‌وسیله افراد و به صورت دستی انجام می‌شود و برای طی کردن مراحل زمان زیادی را می‌برد. در ضمن در این روش، به‌جز بالاتر رفتن زمان، امکان خطا در شمارش، ثبت و حتی تگ‌‌گذاری کالا نیز افزایش می‌یابد.

فناوری و تکنولوژی، تحولی در انبار‌گردانی ایجاد کرده است که دیگر نیازی به صرف زمان‌های طولانی برای این‌کار نیست. در ادامه با چگونگی شیوه های مدرن انبارگردانی آشنا می‌شوید.

تعریف انبار گردانی

مزیت شیوه‌ های مدرن انبار گردانی

استفاده از شیوه‌های نوین انبارگردانی می‌تواند کمک زیادی در کم‌کردن زمان و ثبت بهتر کالا‌ها و قطعات موجود در انبار کند. حال به چند ‌مزیت مهم این‌نوع انبار گردانی اشاره می‌کنیم.

در‌ضمن اگر شما به‌عنوان مدیر یک شرکت قصد دارید از افراد کمتری در انبار گردانی استفاده کنید و یا در هنگام انبار گردانی با حداقل نیروی انسانی فعالیت خود را انجام دهید، بهترین‌روش، استفاده از شیوه های نوین انبار گردانی است.

تعدادی از مزیت‌هایی که می‌توان برای این‌نوع انبار گردانی نام برد، عبارت‌اند از:

  • کم‌شدن هزینه‌های جاری
  • کاهش زمان انبار‌داری و جلوگیری از اتلاف وقت
  • کم‌شدن خطا در هنگام ثبت و شمارش کالا
  • بالا رفتن کیفیت انبار‌داری
  • مدیریت انبار به‌آسانی و در حداقل‌زمان ممکن

انبار‌داری مدرن با فناوری بلاک‌چین

بلاک‌چین از فناوری‌های جدیدی است که در مدت‌زمان کوتاهی وارد فضای انبار گردانی شده است و از شیوه های مدرن انبارگردانی به‌شمار می‌رود. در حال حاضر شرکت‌های بزرگ برای کاهش هزینه‌ها و بالا‌بردن کیفیت و کمیت فعالیت انبار‌داری خود از این فناوری استفاده می‌کنند.

باید اشاره کنیم که فناوری بلاک‌چین در کنار حفظ امنیت، تمام اطلاعات مربوط را به سیستم‌های مورد‌نظر خود انتقال می‌دهد.

در شیوه‌های جدید انبارگردانی، WMS تمام فرایند و کارهایی که در انبار گردانی مورد نظر است را هماهنگ می‌کند و اطلاعات مروبط را با کمک فناوری بلاک‌چین به اشتراک می‌گذارد. بعد از اشتراک بلاک‌چین در کنار حفظ امنیت، اطلاعات مورد نظر، در‌دسترس ربات‌های AMR قرار داده می‌شوند. این ربات‌ها قادر هستند تا همه وظایف فیزیکی را در حداقل زمان ممکن و با کم‌ترین خطا انجام دهند.

هزینه شیوه های مدرن انبارگردانی

در ابتدای راه، این‌گونه به‌نظر می‌رسد که وقتی شما بخواهید از فناوری و تکنولوژی‌های جدید برای کنترل فرایند فعالیت‌های خود استفاده کنید نیاز است تا هزینه‌های بیشتری را نسبت به فعالیت‌های سنتی پرداخت نمایید. در‌صورتی‌که، در بلند‌مدت، این هزینه به شما برمی‌گردد.

فناوری و تکنولوژی ممکن است از نظر صرف هزینه کمی بالا باشد، ولی با بهینه‌سازی در کار شما در طولانی‌مدت هزینه‌های زیادی را کاهش خواهد داد.

شما به‌عنوان مدیر و سرمایه‌گذار در این‌زمینه باید قبل از خرید فناوری بلاک‌چین و AMR دقت زیادی داشته باشید.

اگر قصد خرید این نوع فناوری و تکنولوژی را دارید باید قبل از هر چیز مقدار سرمایه مورد نیاز را تأمین نمایید. لازم است بدانید که این نوع فناوری در مدت زمان حدوداً پنج‌ساله به بازدهی می‌رسد. پس شما نمی‌توانید در مدت زمان کم انتظار بازدهی بالایی داشته باشید.

اگر قصد دارید در زمان کمی بازدهی بالایی را تجربه کنید، بهتر است به سراغ شیوه های مدرن انبارگردانی نروید.

چگونگی عملکرد شیوه های مدرن انبارگردانی

برای اینکه سیستم مدیریت انبار WMS بتواند در فرایند مدیریت انبار‌داری و انبارگردانی کمک کند، نیاز‌به وجود برخی از فناوری‌های نوین است. این فناوری‌ها با توجه‌به نیاز، درصد استفاده مشخصی دارند. به طور مثال، اینترنت اشیا ۷۲%، تبلت هوشمند ۷۲%، اسکن بارکد ۷۰% تشخیص داده شده است. حال به معرفی و چگونگی کارکرد هر‌یک از این‌فناوری‌ها می‌پردازیم:

فناوری اینترنت اشیا

در انبار‌داری نوین برخی از اشیا به اینترنت متصل می‌شوند. این اشیا قارد هستند اطلاعات دقیقی از موجودی انبار دریافت کرده و آن را انتقال دهند. دلیل استفاده از این‌فناوری، ارسال اطلاعات دقیق در‌زمینه شمارش اقلام موجود و تجزیه‌و‌تحلیل‌کردن درست آن است.

فناوری صوتی

با وجود این‌فناوری کارکنان انبار به راحتی کالاهای مورد نیاز خود را  پیدا می‌کنند. همچنین می‌توانند کالاها را پردازش و ارزیابی کنند. همچنین این‌فناوری قادر است تا به صورت شفاهی اطلاعات را خوانده و آن‌ها را به کارکنان ارسال نماید.

فناوری‌های دیگری نیز در این‌زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرند که از اصلی‌ترین آن‌ها می‌توان به استفاده از تبلت هوشمند، اسکن‌کردن بارکد‌ها و یادگیری ماشین اشاره کرد.

نتیجه‌گیری

شیوه‌ های مدرن انبارگردانی در حال افزایش هستند؛ این موضوع به‌آن معنا است که حتی شرکت‌های تولید‌کننده نیز به‌دنبال بالا‌بردن راندمان فعالیت خود هستند. با استفاده از شیوه‌های جدید می‌توان در‌صورت انبار محصولات مصرفی، آن‌ها را در زمانی کم به دست مصرف‌کننده می‌رساند. استفاده از شیوه‌های مدرن کاری دقیق‌تر و ساده‌تر را در زمان کم‌تری به ما ارائه می‌دهد. این‌موضوع باعث می‌شود تا با وجود هزینه‌های اولیه بالا، در بلند‌مدت در هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی شود و بتوانیم بازده بالا‌تری را انتظار داشته باشیم.

نویسنده: احسان مهدیزاده

								
برچسب ها :
0 0 رای ها
رتبه
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
مطالب مرتبط
دانلود کاتالوگ دمو