۱۰ راه برای بهینه‌سازی سرعت سایت

احسان مهدیزاده
زمان مطالعه : 12دقیقه دیدگاهها

۱۰ راه برای بهینه‌سازی سرعت سایت

بهینه‌سازی سرعت سایت برای به دست آوردن نرخ تبدیل بالا یک امر حیاتی است. تصور کنید، زمان بسیاری را صرف طراحی سایت مورد نظر خود کرده‌اید. از طرفی زحمت بسیاری برای تولید رابط کاربری مناسب سایت خود گذاشته‌اید. اما در کمال ناباوری سایت زیبای شما در گوگل آن طور که فکر می‌کنید استحقاقش را دارد دیده نمی‌شود. علت چیست؟ عدم رعایت نکات بهینه‌سازی سرعت سایت می‌تواند یکی از احتمالات بالقوه این مساله باشد. هرچه نکات بیشتری از بهینه‌سازی سرعت سایت را رعایت کرده باشید نرخ بازگشت از سایت شما پایین‌تر می‌آید. این به معنای افزایش زمان سپری شده مشتری در سایت شما بوده و تمامی این اتفاقات منجر به بالا رفتن نرخ تبدیل و در‌آمد شما می‌شود.

حتما تا کنون متوجه شدید که گوگل علاقه‌ای به نمایش سایت‌های با سرعت بارگذاری پائین ندارد. اما چگونه باید سرعت بازگذاری سایت خود را بهینه کنیم؟ اشتباهاتی که در طراحی سایت خود مرتکب شده‌اید می‌توانند طیف گسترده‌ای تشکیل دهند. از بهینه نشدن کدهای مربوط به تصاویر گرفته تا بهینه نشدن اجزای بزرگتر سایت شما، می‌توانند این اشتباهات را تشکیل دهند. به کمک ابزار‌هایی مانند Google’s Pages Speed، یا GT Metrix، می‌توان به دستورالعمل‌ها و پیشنهاداتی که به بهینه‌سازی سرعت سایت کمک می‌کنند دست یافت.

قصد داریم در این مقاله برای شما چند نمونه از این دستورالعمل‌ها را به طور کامل شرح دهیم. برای مراجعه به هر یک از بخش‌های مقاله می‌توانید بر روی لینک مورد نظر کلیک کنید:

  • چرا بهینه‌سازی سرعت سایت مهم است؟
  • عدد مناسب برای زمان بارگذاری سایت چقدر است؟
  • راه‌های بهینه‌سازی سرعت سایت
  • تخمین اثرات تغییرات سرعت بارگذاری وبسایت

چرا بهینه‌سازی سرعت سایت مهم است؟؟

امروه بهینه‌سازی سرعت سایت به یک امر حیاتی در دیجیتال مارکتینگ تبدیل شده است. همان طور که گفته شد، هر چه سرعت بارگذاری یا لود سایت شما بالاتر باشد، نرخ خروج کمتری را شاهد خواهید بود و این یعنی نرخ تبدیل و درآمد بالاتر. به اعداد زیر توجه کنید. هر یک ثانیه تاخیر در سرعت بارگذاری سایت:

  • کاهش بازدید از صفحه به میزان ۱۱ درصد
  • کاهش رضایت مشتری به میزان ۱۶ درصد
  • از دست دادن ۷ الی ۲۴ درصد از نرخ تبدیل

ملاحظه می‌کنید که اگر تنها یک ثانیه تاخیر در سرعت بارگذاری سایتتان وجود داشته باشد، چه اتفاقاتی برای کسب‌وکار شما رخ می‌دهد. به یاد داشته باشید مهم‌ترین ضربه‌ای که سرعت بارگذاری کم به کسب‌وکار می‌زند کاهش رضایت مشتری است. فراموش نکنید که مشتری مهم‌ترین سرمایه هر کسب‌وکاری است. اگر نتوانید میزان رصایت مشتری را در حد مطلوب نگه دارید، معیارهای دیگر مانند نرخ بازگشت از ضفحه، تعداد بازدید از صفحه، میزان زمان سپری شده توسط مشتری در سایت و از همه مهم‌تر نرخ تبدیل شما، همه و همه تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

نگاهی به اعداد زیر بیاندازید:

  • ۴۷ درصد از مشتریان انتظار دارند صفحه در ۲ ثانیه یا کمتر بارگذاری شود.
  • ۴۰ درصد از بازدید‌کننده‌ها در صورتی که سرعت بارگذاری ۳ ثانیه یا بیشتر طول بکشد، وبسایت را ترک می‌کنند.
  • ۷۹ درصد از مشتریان گفته‌اند به سایتی با عملکرد نامناسب باز‌نخواهند گشت.
  • ۵۲ درصد از مشتریان گفته‌اند که سرعت بارگذاری برای آن‌ها یکی از مهم‌ترین موارد است.
  • ۴۴ درصد از مشتریان گفته‌اند سایت‌های با عملکرد نامناسب را به دوستان خود پیشنهاد نمی‌کنند.
  • ب اگر سرعت بارگذاری سایت شما ۱۰ ثانیه طول بکشد احتمال خروج کاربر از سایت شما ۱۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

این‌ها همه و همه اعدا معناداری هستند که می‌توانند موفقیت یا شکست یک کسب‌وکار را رقم بزنند. فراموش نکنید مرز میان وفقیت و شکست بسیار باریک است. شاید مهم‌ترین عددی که در موارد گفته شده جلب توجه می‌کند، ۴۴ درصد از کاربرانی باشند که سایت با عملکرد پایین را به دوستان خود پیشنهاد نمی‌کنند. انتقال کلام میان مشتریان یا Word Of Mouth یکی از مهم‌ترین عوامل شکل‌گیری یک برند خوب است. اگر نیمی از بازدید‌کننده‌ها به دوستانشان بگویند که سایت مورد نظر عملکرد مناسبی ندارد، شکست شما تقریبا قطعی است. اما نگران نباشید در ادامه ابتدا در مورد سوال سرعت مناسب بارگذاری سایت چقدر است توضیحاتی کاربردی ارائه خواهیم داد. پس از آن به مهم‌ترین بخش مقاله یعنی نکاتی که برای بهینه‌سازی سرعت سایت باید رعایت کنید می‌رویم.

عدد مناسب برای زمان بارگذاری سایت چقدر است؟

قبل از اینکه به سراغ معرفی راه‌های بهینه‌سازی سرعت سایت بروید بهتر است یک هدف معین برای خود مشخص کنید. طبق اعلام گوگل مناسب‌ترین زمان برای بارگذاری سایت ۳ ثانیه است. طبق بنچمارک‌های جهانی بیشتر سایت‌ها حتی نزدیک به این عدد نیز نیستند. برای مثال زمان برای بارگذاری صفحات موبایل به طور میانگین ۲۲ ثانیه است. این در حالی است که ۵۲ درصد از کاربران سایت را در صورت طول کشیدن زمان بارگذاری بیش از ۳ ثانیه ترک می‌کنند.

راه‌های بهینه‌سازی سرعت سایت

گرفتن امتیاز ۱۰۰ درصد از ابزار استاندارد گوگل یعنی Google’s Page Speed کار ساده‌ای نیست. اما فراموش نکنید که شما برای افزایش ترافیک سایت و در نتیجه افزایش نرخ تبدیل به آن نیاز دارید. در ادامه مهم‌ترین نکاتی راکه برای بهینه‌سازی سرعت سایت باید رعایت کنید آورده‌ایم:

  • عکس‌های سایت خود را فشرده کنید

معمولا بزرگترین مشکل سایت‌ها برای موفقیت در بهینه‌سازی حجم بالای عکس‌هایی است که استفاده می‌کنند. زمانی که این مشکل را حل کنید تاثیرات آن را به وضوح بر روی سرعت لود سایت خود مشاهده خواهید کرد. یکی از مهم‌ترین اقدامات برای بهینه‌سازی حجم عکس‌ها فشرده کردن آن‌ها است. اگر از سایت‌های وردپرسی استفاده می‌کنید، افزونه Wp smush plugin یکی از مناسب‌ترین ابزارها برای فشرده کردن عکس‌هایی است که می‌خواهید استفاده کنید. این افزونه قابلیت‌های بسیاری را به کاربران به صورت رایگان ارائه می‌کند. یکی از این کاربرد‌ها کاهش ۵۰ درصدی حجم فایل است. این افزونه قابلیت فشرده‌سازی ۵۰ غکس در هر بار استفاده را داراست.

اما اگر از سایت‌های وردپرسی ایتفاده نمی‌کنید، ابزارهای رایگان آنلاین دیگری وجود دارند که می‌توانید به راحتی با استفاده از آن‌ها سرعت بارگذاری سایت خود را افزایش دهید. Optimizilla یکی از این ابزارها است. این ابزار به طور میانگین ۶۸ درصد از حجم عکس را کاهش می‌دهد و قابلیت آپلود ۲۰عکس را در هربار استفاده دارد.

  • از Browser Caching استفاده کنید

Browser Caching دیگر ابزاری است که علاوه بر اینکه زمان کمی برای استفاده از آن صرف می‌کنید، اثرات چشمگیری بر روی بهینه‌سازی سرعت بارگذاری سایت شما می‌گذارد.

گرفتن منابع از سرور و بارگذاری آن زمان زیادی را به خود اخصاص می‌دهد. هر بار که سایت شما توسط هر کاربری لود می‌شود این زمان باید سپری شود. با استفاده از Browser Caching زمانی که کاربر به صفحه جدیدی در سایت شما می‌رود المان‌های ثابت مانند فوتر و هدر نیازی نیست دوباره لود یا بار‌گذاری شوند. W3 Total Cache یکی از افزونه‌هایی است که می‌توان برای سایت‌های وردپرسی از آن استفاده کرد. این افزونه با ۱ میلیون نصب فعال محبوب‌ترین افزونه در این زمینه است. تولید‌کنندگان این افزونه ادعا می‌کنند که این افزونه عملکرد سایت شما را تا ۱۰ برابر بهبود می‌بخشد. علاوه بر این، افزونه مورد نظر با کوچک کردن کدهای HTML, CSS, Java script تا ۸۰ درصد پهنای بند شما را افزایش می‌دهد.

  • HTML خود را کوچک کنید

یکی دیگر از روش‌هایی که معمولا ابزارهای بهینه‌سازی سرعت سایت آن را پیشنهاد می‌کنند کوچک کردن فایل‌های HTML است. کوچک‌سازی یا Minification به فرآیند از بین بردن داده‌های تکراری و فضاهای خالی در کد HTML سایت بدون اینکه تاثیری بر روی نحوه خوانده شدن آن‌هاتوسط مرورگر بگذارد می‌گویند. کوچک‌سازی شامل، اصلاح کد، از بین بردن کدهایی که مورد استفاده نیستند و کوتاه کردن کدها‌ می‌شود. اگر از سایت‌های وردپرسی استفاده می‌کنید افزونه HTMLminify یک گزینه بسیار مناسب برای استفاده است. نصب این افزونه به شما قابلیت کوچک کردن فایل‌های HTML, CSS, Java script را به طور همزمان می‌دهد

  • از AMP استفاده کنید

AMP مخفف Accelerate Mobile Page است. AMP طرحی است که گوگل برای بهینه‌سازی هرچه بهتر سرعت صفحات سابت در موبایل ارائه داده است. این طرح یک فرمت مبدا-باز است که محتواهای اضافی را هنگام بارگذاری صفحات موبایل حذف می‌کند. AMP تاثیر چشمگیری را بر روی سرعت بارگذاری سایت و درنتیجه نرخ تبدیل مشتری می‌گذارد. برای استفاده از AMP در صفحات وردپرسی می‌توانید از افزونه AMP for WP استفاده کنید. این افزونه با بیش از ۸۰ هزار نصب محبوب‌ترین افزونه‌ها در این زمینه است.

  • درخواست‌های HTTP را کاهش دهید

هر فایل در صفحه وب برای بارگذاری نیاز به یک درخواست HTTP دارد. این فایل‌ها می‌توانند فایل‌های HTML, CSS, Java script یا عکس و فونتی خاص باشند. هر چه تعداد این درخواست‌ها بیشتر باشد در بهینه‌سازی سرعت سایت ناموق‌تر عمل کرده‌اید.

پوسته بیشتر سایت‌ها، از چند فایل CSS و Java script تشکیل می‌شوند. علاوه بر این معمولا فایل‌های JQuery و Awsome fonts از طریق سرور دیگری بارگذاری می‌شوند که به شدت زمان بارگذاری را بالا می‌برند. حال به این مشکلات، اضافه شدن فایل‌های CSS و Java script موجود در افزونه‌ها را نیز اضافه کنید.

به نکات زیر توجه کنید:

  • فایل‌های Java script را در یک فایل قرار دهید
  • فایل‌های CSS را در یک فایل قرار دهید
  • افزونه‌هایی که فایل‌های CSS و Java script خود را بارگذاری می‌کنند را کاهش داده یا حذف کنید. با برخی گزینه‌ها مانند Gravity Forms می‌توانید امکان لود این فایل‌ها در این افزونه‌های خاص را غیرفعال کنید.
  • از اسلش دنباله‌دار استفاده کنید

استفاده از اسلش دنباله‌دار در URL چه در لینک‌سازی خارجی و چه داخلی وبسایت باعث می‌شود که سرعت بارگذاری سایت بهینه شود. اگر سرور یک آدرس بدون اسلش دنباله‌دار ببیند به دنبال فایلی به آن نام می‌گردد. در واقع با قرار دادن اسلش دنباله‌دار شما سرور را مجبور به اجرای یک ریدایرکت ۳۰۱ می‌کنید. ریدایرکت ۳۰۱ به این معنا است که فایل به صورت دائمی به آدرس مورد نظر منتقل شده است.

نمونه اشتباه URL:

https://example.com/services

نمونه درست URL:

https://example.com/services/

  • اولویت‌دهی به محتوای Above-the-fold

این نوع از محتوا، به محتوایی گفته می‌شود که قبل از اینکه کاربر صفحه را اسکرول کند بارگذاری می‌شود. با اولویت‌دهی کردن به این محتوا به این معنی که آن را Above-the-fold در نظر بگیریم، مرورگر آماده دانلود فایل‌های HTML مربوط به آن می‌شود. همچنین حیاتی است که کدهای CSS و Java script که به صورت درون‌خطی یا Inline نوشته شده‌اند زودتر از فایل‌های خارجی فچ یا تحویل گرفته شوند.

  • فایل‌های CSS و Java script را غیرهمزمان بارگذاری کنید

در بخش‌های قبل کمی شما را با درخواست‌ها آشنا کردیم و گفتیم المان‌های مختلف سایت توسط درخواست‌ها بارگذاری می‌شوند. باگذاری شدن اسکریپت‌های CSS و Java script به دو صورت امکان‌پذیر هستند:

۱٫ همزمان

۲٫ غیرهمزمان

اگر از روش همزمان استفاد کنید، اسکریپت‌هایی مانند CSS و Java script همگی همزمان بارگذاری می‌شوند. در روش غیرهمزمان برخی از اسکریپت‌ها همزمان لود می‌شوند. زمانی که یک صفحه بارگذاری می‌شود این اتفاق از بالا به پائین می‌افتد. هر وقت نوبت به فایل‌های CSS و Java script رسید، اگر طریقه بارگذاری غیرهمزمان باشد، بارگذاری تا زمان تحویل گرفته شدن کامل فایل‌ها متوقف می‌شود. اگر فایل مشابه‌ای غیرهزمان باشد، مرورگر می‌تواند، در لحظه مشابه، دیگر المان‌های سایت را نیز بارگذاری کنید. افزونه WPRocket در وردپرس این کار را به خوبی انجام می‌دهد و می‌تواند نقش موثری در بهینه‌سازی سرعت سایت وردپرسی شما ایفا کند.

  • به تعویق انداختن بارگذاری فایل Java script

با به تعویق انداختن بارگذاری فایل‌های حجیم‌تر مانند فایل‌‌های Java script می‌توانید این اطمینان را حاصل کنید که ابتدا فایل‌های کم‌حجم‌تر محتوای شما به طور کامل بارگذاری می‌شوند. برای این کار نیز در وردپرس می‌توانید از افزونه WPRocket استفاده کنید. در کد HTML نیاز دارید تا یک فایل Java script درست قبل از Body به شکل زیراضافه کنید:

  • زمان اولین بایت را کاهش دهید

علاوه بر اینکه نیاز دارید بدانید که زماk بارگذاری سایت شما چقدر طول می‌کشد، نیاز دارید بدانید این بارگذاری چه زمانی آغاز می‌شود. زمان اولین بایت یا TTFB که مخفف Time To First Byte است زمانی است که طول می‌کشد سرور اولین بایت از اطلاعات را کسب کند. این زمان به پیشنهاد گوگل باید کمتر از ۲۰۰ ms باشد. نکته‌ای که باید توجه کنید این است که متفاوت از اغلب تکنیک‌هایی که تا کنون گفته شد و متعلق به سمت پوسته سایت بود، این نکته متعلق به سمت سرور سایت است. TTFB برای هر سایت دارای سه مرحله است.

این مراحل عبارت‌اند از:

۱٫ جستجوی DNS

۲٫ پردازش سرور

۳٫ واکنش نشان دادن

با استفاده از ابزار کروم به شکل زیر می‌توانید این زمان‌ها را مشاهده کنید:

استفاده از Caching که در بخش‌های قبل به آن اشاره کرده بودیم می‌تواند TTFB را به خوبی کاهش دهد.

  • از CDN استفاده کنید

علاوه بر سروری که سایت شما را میزبانی می‌کند، شما می‌توانید از سرورهای دیگر به منظور کاهش زمان بارگذاری و بهیه‌سازی سرعت سایت استفاده کنید. زمانی که سایت شما بر روی یک سرور میزبانی شود، هر کاربر درخواست خود را به همان سرور ارسال می‌کند. این بدان معناست زمانی که ترافیک ورودی سایت شما بالا می‌رود همه به همان یک سرور درخواست خود را ارسال می‌کنند و این خود باعث پایین آمدن سرعت بارگذاری سایت می‌شود. همچنین برای کاربرانی که دورتر از سرور شما هستند، به این علت که اطلاعات باید مسافت بیشتری را طی کنند، زمان بارگذاری افزایش می‌یابد. زمانی که از CDN استفاده می‌کنید، مدت زمان بارگذاری سایت شما به کمک شبکه سرور‌های جهانی کاهش می‌یابد.

تخمین اثرات تغییرات سرعت بارگذاری وبسایت

بهترین راه برای تخمین زدن تغییرات، درست کردن یک صفحه ایستای مشابه است. کدهای صفحه مورد نظر را بر روی سرور خود کپی کنید. سپس با اعمال تغییراتی که تا کنون گفته شده است، نتایج را مشاهده کرده و ببینید آیا تغییرات را به درستی اعمال کرده‌اید یا خیر. پس زمانی که این تغییرات را بر روی سایت اصلی خود اعمال کنید، شما از پیش متوجه هستید که انتظار چه تغییراتی را می‌کشید.

نتیجه‌ گیری

زمانی که روز‌ها،، هفته‌ها و ماه‌ها برای طراحی یک وبسایت زمان صرف می‌کنید، طبیعی است که دوست داشته باشید این سایت بی‌نقص باشد. فراموش نکنید که هر عکس، المان، ویدئو و موارد دیگر باید به خوبی بهینه شده باشند. درصد بالایی از سایت‌های موجود استانداردهایی که گوگل مدنظر قرار داده است را ندارند. از طرفی این سایت‌ها همیشه تعجب می‌کنند که چرا نرخ تبدیل پایینی دارند. غافل از اینکه سرعت سایت از مهم‌ترین نکات سئو و دجیتال مارکتینگ برای بالا بردن نرخ تبدیل است. کاربران دلشان نمی‌خواهد تا ۱۰ ثانیه برای بارگذاری سایت شما انتظار بکشند. چرا که مطمئن باشید اگر مزیت‌های رقابتی ایجاد نکرده باشید، برای کاربران بسیار ساده است تا گزینه دیگری را انتخاب کنند. یکی از این مزیت‌های رقابتی می‌تواند ارائه تجربه کاربری مناسب و بهینه بودن سرعت سایت باشد. امروزه الگوریتم‌های گوگل همگی در حال پیشروی به سمت و سویی هستند که سایت‌هایی را که تجربه کابری مناسب‌تری به کاربر ارائه می‌دهند را برای نمایش انتخاب کند. اولویت اصلی شما در بهینه‌سازی سرعت سایت باید این باشد که تا جای ممکن امتیازی نزدیک به ۱۰۰ در Google’s Pages Speed به دست بیاورید.

اگر سایتی وردپرسی را اداره می‌کنید می‌توانید به جای انجام عملیات طاقت‌فرسای فشرده‌سازی عکس‌ها به صورت دستی از افزونه‌های فشرده‌ساز عکس‌ها استفاده کنید. اگر قصد دارید فایل‌های HTML, CSS, Java script خود را کوچک‌سازی کنید به جای انجام آن به صورت دستی از انواع افزونه‌ها و ابزار‌های آنلاین می‌توانید استفاده کنید. اگر مشتریانی در سراسر جهان دارید از استفاده از CDN غافل نشوید. فراموش نکنید بهینه بودن میزان سرعت لود سایت یکی از مهم‌ترین عوامل در بهبود بردن متریک‌های اساسی از جمله نرخ تبدیل است.

سخن آخر

در انتها از شما در خواست می‌کنیم، که با ارائه نظرات و پیشنهادات خود در انتهای همین پست وبلاگی ما را در بهبود هر چه بهتر این پست‌ها یاری کنید.

نویسنده: احسان مهدیزاده

								
برچسب ها :
0 0 رای ها
رتبه
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
مطالب مرتبط
دانلود کاتالوگ دمو