۱۰ تکنیک برای فروش تلفنی موفق

احسان مهدیزاده
زمان مطالعه : 12دقیقه دیدگاهها

۱۰ تکنیک برای فروش تلفنی موفق

فروش تلفنی

آیا به عنوان یک فروشنده از فروش تلفنی کمتر استفاده می­کنید؟ صرف نظر از پاسخ شما، بسیاری از رقبای شما در جواب این سوال “بله” می­گویند. این پاسخ چه معنایی می­تواند داشته باشد؟ “استفاده از فرصت”. بهتر است این­گونه بگوییم؛ از آنجایی که تعداد کمتری از فروشندگان برای بازاریابی محصولات از فروش تلفنی بهره می­گیرند شما می­توانید از این فرصت باورنکردنی برای نشان دادن و تبلیغ محصولات خود استفاده کنید.

اما فروش تلفنی موفق از تکنیک­های مهمی برخوردار است که اگر نتوانید به خوبی از آنان استفاده نمایید بیشتر به فروش خود لطمه خواهید زد. چندین نکته ساده برای موفقیت در فروش تلفنی وجود دارند که اگر از آنها به درستی استفاده کنید می­توانید فروش و به دنبال آن سودآوری خود را بیشتر کنید. پس در این مطلب با فراپیام همراه باشید.

۱۰ تکنیک برای فروش تلفنی موفق

برخی کارشناسان معتقدند که فروش تلفنی دیگر کارایی و اثربخشی لازم را مثل گذشته نداشته و با این روش نمی­توان بازاریابی محصولات را انجام داد. با این وجود، هنوز شرکت­هایی وجود دارند که با بهره­گیری از تکنیک­های زیر فروش تلفنی موفقی دارند:

۱٫ در زمان مناسب تماس بگیرید

یکی از مسائل مهم در فروش تلفنی موفق، انتخاب زمان مناسب برای برقراری تماس می­باشد. فکر می­کنید اکثر فروشندگان چه زمانی را در طول روز به فروش تلفنی اختصاص می­دهند؟ بله درست حدس زدید. آنها عمدتا بین ساعت ده تا یازده و نیم یا یک تا سه بعد از ظهر تماس می­گیرند.

اما مشکل اینجاست که طی این بازه زمانی، مخاطبین شما بسیار پر مشغله هستند و نمی­توانید آنطور که می­خواهید پاسخگوی تماس شما باشند. در حقیقت شما باید در زمان­هایی مثل صبح زود یا دیروقت، موقعی که فروشندگان دیگر برای بازاریابی تماس نمی­گیرند تماس بگیرید.

۲٫ گزینه­های ساده را انتخاب کنید

گزینه­های بسیار زیاد می­توانند خریداران را به راحتی گیج کرده و انتخاب و تأیید تصمیم خرید را برای آنها دشوارتر کنند. در واقع ارائه اطلاعاتِ بیش از حد سودی در فروش تلفنی نخواهد داشت. سعی کنید هنگام توصیف محصول مورد نظر، ویژگی­های آن را به صورت محدود بیان کرده و روی نکات مهم تمرکز کنید. به این ترتیب، خریدار می­تواند سریع­تر تصمیم­گیری کند. فقط به یاد داشته باشید که اگر احتمال رد شدن یکی از محصولات شما زیاد شد، اقدامات متقابل را انجام دهید، مثلا بگویید گزینه­های بعدی چنین و چنان است.

۳٫ قبل از فروش تلفنی چهارچوب­های مشخصی را در نظر بگیرید

شما به عنوان یک فروشنده موفق در تماس تلفنی باید چهارچوب­های مشخصی را ارائه داده و تماس خود را از سایر تماس­های غیر فروش متمایز سازید:

  • سوالات مرتبط با کسب و کار خود از مشتری بپرسید. قطعا سوالات و مسائل غیرکاری و غیر مرتبط نمی­توانند حس مثبتی را به او منتقل کنند و بدین ترتیب شما نمی­توانید فروش تلفنی موفقی داشته باشید.
  • در صورتی که احساس نمودید مشتری زمینه کسب و کار شما را پذیرفته است، همان موقع تماس تلفنی بعدی را تعیین یا در صورت لزوم ملاقاتی را با او ترتیب دهید.
  • پیشنهاد خود از فروش تلفنی را بسیار روشن و واضح بیان کنید تا مشتری دچار سردرگمی نشود.
  • قبل از تماس اطمینان حاصل نمایید که در زمان مناسبی تماس گرفته­اید و مشتری به کار دیگری مشغول نیست.

۴٫ مشتریان را به ادامه مکالمه ترغیب کنید

احتمالا می­دانید که هنگام دریافت یک تماس معمولی برای فروش تلفنی از سوی مدیر فروش ، مشتریان چه واکنشی نشان می­دهند. مشتری به تلفن پاسخ داده و فروشنده می­گوید: “سلام، حالتان چطور است؟ می­دانید من قصد دارم تا همه چیز را در مورد شرکتمان بازگو کنم. ما این محصول فوق­العاده را داریم!”.

مشتری در این هنگام چه کاری انجام می­دهد؟ وقتی که متوجه شد این یک تماس تلفنی برای فروش است بلافاصله تلفن را قطع کرده و به کاری که به آن مشغول بود ادامه می­دهد. این واقعا خوب نیست. در واقع فروشنده در یک فروش تلفنی موفق باید گونه­ای سر صحبت را باز کند که مشتری به ادامه مکالمه ترغیب شود. برای این کار فروشنده می­تواند سوالات انگیزشی را در ابتدای صحبت خود از مشتری بپرسد و او را وادار به صحبت کردن کند.

۵٫ در مورد مراحل و برنامه بعدی نیز صبحت کنید

صحبت کردن در مورد برنامه بعدی یکی از نکات آسان فروش تلفنی است که توسط تعداد زیادی داده پشتیبانی می­شوند. بر اساس این داده­ها مشخص شده است که در موثرترین مکالمات فروش، فروشندگان زمان بیشتری را صرف بحث در مورد مراحل بعدی می­نمایند.

فروشنده در یک فروش تلفنی موفق هرگز تماس را با یک جمله مبهم قطع نمی­کند، “چطور است که من یک هفته بعد با شما تماس بگیرم؟”. در عوض می­توانید بگویید: ” تقویم خود را باز کرده­اید؟ اجازه دهید مرحله بعدی کار را با هم برنامه­ریزی کنیم تا بتوانیم در آن روز آنچه را مورد بحث قرار داده­ایم بررسی کنیم”.

پس همیشه قبل از تماس تلفنی، برای صحبت در مورد اهداف بعدی خود با فروشنده برنامه­ریزی کنید.

۶٫ نگران بی­حوصلگی و قطع کردن تلفن مخاطب خود نباشید

لازم نیست نگران باشید که آیا افرادی شما را دوست دارند یا خیر. این امر به ویژه در مورد فروش تلفنی صدق می­کند، جایی که شنیدن دلخوری و بی­حوصلگی در صدای مردم از طریق تلفن ممکن است شما را آزرده خاطر سازد. اما اجازه ندهید که این احساسات منفی به شما منتقل شود و همچنان ایستادگی کنید. به خاطر داشته باشید که شما برای دوست­یابی تماس نگرفته­اید و هدفتان فروش است.

۷٫ فروش تلفنی را بخشی از یک کمپین قرار دهید

فروش تلفنی موفق می­تواند چالش برانگیز باشد. همه ما این را می­دانیم و از این رو آن را به عنوان بخشی از یک کمپین استراتژیک قرار دهید تا احتمال فروش شما بالاتر رود. علاوه بر بازاریابی تلفنی، ایمیل ارسال کنید، پست­های صوتی گذاشته و محتواهای ارزشمند سایرین را به اشتراک بگذارید. تمامی این­ها بخشی از یک کمپین جستجوگر هستند. شما می­توانید تماس­های تلفنی خود را برای فروش محصولات در این کمپین بگنجانید اما به روشی استراتژیک.

۸٫ اهداف واقع­بینانه داشته باشید

قبل از اقدام برای هر فروش تلفنی باید به خاطر داشته باشید که فروش سریع محصولات با این شیوه، پدیده­ای نادر است. به عبارتی، افرادی که با آنها تماس می­گیرید کاملا غریبه بوده و هیچ ایده­ای از اینکه شما چه کسی هستید و چه محصولی را قصد دارید بفروشید ندارند. در صورتی که اهداف واقع­بینانه نداشته باشید خیلی زود از فروش تلفنی منصرف شده و نمی­توانید در این عرصه به موفقیت برسید.

۹٫ اطلاعات بیشتری را در مورد محصولات خود به مشتری ارائه دهید

در یک تماس تلفنی موفق باید به گونه­ای با مشتری صحبت کنید که او جواب قانع­کننده­ای را از سوی شما دریافت کند. شما باید تأکید کنید که اطلاعات شما در مورد محصولات کاملا با نیاز مشتری متناسب است و پس از اینکه مطالب مفیدی را در اختیار او قرار دادید مکالمه را به پایان برسانید. طوری صحبت نکنید که مشتری با شیوه­های مودبانه و وانمود کردن اینکه محصولات شما را پسندیده است به تماس تلفنی پایان دهد.

۱۰٫ پیگیر باشید

پیگیری مداوم و تسلیم نشدن در فروش تلفنی یکی از مسائل بسیار مهم است. از این رو، شما نیز به عنوان یک بازاریاب تلفنی، به همین راحتی تسلیم نشوید، وقت گذاشته و به کار خود ادامه دهید. حتی اگر بارها و بارها در از پس آن برنیایید.

از مطالب بالا می­توان نتیجه گرفت که موفقیت در فروش تلفنی مهارتی است که با گذشت زمان تکمیل می­شود. به عبارتی، تکمیل تکنیک­های فروش تلفنی به معنای سرمایه­گذاری در برنامه­ریزی، تمرین و پافشاری در برقراری تماس است. شما می­توانید با اجرای نکات فوق در زمان و مکان صحیح، نتایج مثبتی را در بازاریابی تلفنی کسب کرده و رضایت مشتریان را بیش از پیش حاصل نمایید.

در آخر پیشنهاد می کنیم اگر به دنبال افزایش فروش خود هستید مقاله مراحل دریافت اینماد را مطالعه بفرمایید.

نویسنده: احسان مهدیزاده

								
برچسب ها :
0 0 رای ها
رتبه
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
مطالب مرتبط
دانلود کاتالوگ دمو