چگونه مشتریان خود را به شریک تجاری تبدیل کنیم
این روزها مشتریان انتظارات زیادی از مشاغل دارند.به عنوان مثال در شرکت های نرم افزاری انتظارت آنها صرفا به ارائه محصول نرم افزار مالی یا خدمات عالی با قیمت مناسب ختم نمیشود و تمایل دارند که شریک تجاری شما باشند. شما نیز در کسب و کار خود باید از این انتظارات فراتر رفته تا واقعا از رقبای خود متمایز شوید و نظر مشتریان وفادار را به خود جلب کنید.
ارائه خدمات عالی به مشتری یک شروع است اما شما باید طوری رفتار کنید که مشتریان احساس کنند با شما در یک تیم هستند. اما برقراری ارتباط و جلب اعتماد مشترک یا انتظارات سودمند متقابل چگونه حاصل میشود؟ در این مقاله از فراپیام قصد داریم به شما بیاموزیم که چگونه مشتریان خود را به شریک تجاری تبدیل کنید.
اهمیت حضور مشتریان در جایگاه شریک تجاری
ما در یک بازار کاملا رقابتی زندگی میکنیم و به همین دلیل انتظارات مشتریان از کسب و کار شما روز به روز در حال افزایش است. آنها خواهان محصولات با کیفیت، با قیمت های مناسب و یک تجربه عالی از خرید هستند. اگر شما میخواهید که مشتریان را به شریک تجاری تبدیل کنید باید کارهایی فراتر از این مسائل انجام دهید.
تاکنون به این فکر کرده اید که چرا وفاداری اینقدر مهم است؟ طبق شرکت مشاوره مدیریت جهانی، Bain and Co، مشتریان تکراری ۶۷ درصد بیشتر از مشتریان جدید هزینه میکنند. این هم به دلیل معاملات بزرگتر و هم به دلیل خرید مکرر است.
حتی افزایش پنج درصد در حفظ مشتریان میتواند به سود بیش از ۲۵ تا ۱۰۰ درصدی منجر شود. شما باید اطمینان حاصل کنید که به طور مداوم به مشتریان خود ارزش میدهید تا آنها را بیشتر برای خرید و وفاداری به برند شما ترغیب کنید.
در اینجا از معامله گران فارکس برای شما مثالی میزنیم: اگر این معامله گران بخواهند موفق شوند، نمیتوانند فقط بر روی نتایج کوتاه مدت تمرکز کنند. در عوض آنها باید برای دستیابی به موفقیت دراز مدت به طور مداوم روی توسعه و تکمیل استراتژی تجارت خود کار کنند.
این مثال در مورد مشتریان نیز صدق میکند. برای اینکه مشتریان به شریک تجاری تبدیل کنید نباید صرفا روی فروش فعلی خود تمرکز کنید. بلکه باید یک استراتژی بلند مدت را در نظر بگیرید که به شما در برقراری روابط قوی با مشتریان کمک کند.
فقدان یک بینش واقعی در مورد حفظ مشتریان میتواند یک سازمان را زمانی دچار شکست نماید که رقابت شدید است و اخلالگران در هر گوش های حضور دارند. در حقیقت اگر شرکت ها به مشتریان اعتماد کنند میتوانند آنها را به شرکای استراتژیکی تبدیل کنند که به آنها در نوآوری کمک ِبسیاری مینماید.
همکاری با مشتریان و گوش دادن به ایده های آنها در هر مرحله از توسعه محصول و خدمات جدید، آنها را بسیار راضی و خوشحال خواهد کرد. به دنبال این رضایت، مشتریان در مورد شرکت و محصولات آن با دوستان خود صحبت کرده و با ارائه بینش بیشتر در مورد خود و ایده های جدید، به فروش محصولات شما کمک زیادی مینمایند.
چگونه مشتریان را در جایگاه شریک تجاری قرار دهیم:
با بکارگیری استراتژی های زیر شما میتوانید مشتریان را به شریک تجاری تبدیل کرده و کسب و کار خود را از این طریق تا حد زیادی بهبود بخشید،به خصوص اگر از نرم افزار فروشگاه ساز اینترنتی استفاده می کنید.
– ارائه ارزش افزوده
با افزودن ارزش واقعی و ایجاد مشارکت حقیقی با مشتریان خود، می توانید آنها را ترغیب کنید که نه تنها محصول یا خدمات شما را خریداری نمایند، بلکه این امر باعث میشود که آنها برای خرید بیشتر رجوع کرده و شما را به دوستان و همکاران خود معرفی کنند. بدین ترتیب آنها میتوانند به عنوان بهترین فروشنده شما تلقی شوند.
تمام کاری که شما در مورد این ارزش باید انجام دهید این است که بتوانید چیزی را به مشتری خود ارائه دهید که او نتواند در جای دیگری آن را به دست آورد. شما باید در ازاء وقت، تجارت و وفاداری به آنها پاداش دهید. این پاداش میتواند ارائه یک بینش مفید باشد یا کوپن و یا اطلاع رسانی در مورد یک رویداد خاص و شاید هم برخی از مشاوره ها. شک نداشته باشید این تلاش ما تفاوت زیادی ایجاد خواهد کرد.
برای این کار یعنی تبدیل کردن مشتری به شریک تجاری، شما باید کمی از منافع شخصی خود صرف نظر کنید تا ایجاد رابطه بین طرفین به خوبی پیش رفته و مشتریان شما نیز باور کنند که آنها در تجارت شما جایگاهی خاص دارند.
با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید
ارتباطات برای حضور مشتری در جایگاه شریک تجاری بسیار حائز اهمیت است. اگر میخواهید در ایجاد یک رابطه قوی موفق باشید، باید با مشتریان تعامل داشته باشید. تعامل منظم نه تنها در اعتماد سازی شما با مشتریان کمک میکند بلکه میتوانید همیشه رضایت او را حاصل نمایید.
استانداردهای خدمات باید به طور پیوسته در حال بهبود باشند و شما نیز باید همیشه معطوف به تأمین نیازهای مشتریان خود باشید. در حالی که محصولات یا خدمات شما مهم هستند، اما نمیخواهید که تجربه بخش دیگری از سفر مشتری را تضعیف کنید. طبق گزارش RightNow، ۹۹ درصد از مشتریان در پی یک تجربه ضعیف، به شرکت رقیب روی آوردند.
همواره اطمینان حاصل کنید که اطلاعات صریح و روشنی را در مورد محصولات و خدمات خود ارائه میدهید و سعی کنید همیشه در دسترس باشید تا از طریق کانال ارتباطات با مشتریان خود صحبت کنید. خواه این ارتباط از طریق تماس باشد یا وب سایت و یا شبکه های اجتماعی، در هر صورت در دسترس باشید تا بتوانید به طور سریع و کارآمد به نیازهای مشتریان پاسخ دهید.
– تعاملات واقعی را ارائه دهید
هنگام برقراری ارتباط با مشتریان خود، سعی کنید با آنها درست رفتار کنید. اگر کسی از خدماتی که دریافت نموده ناراضی باشد، آخرین چیزی که میخواهد این است که با شخصی صحبت کند که واقعا در مورد مشکل پیش آمده نگران است و قصد حل کردن مشکل را در اسرع وقت دارد.
اما اگر برخلاف این باشد و شما نتوانید شنونده خوبی برای مشتری باشید، مشتری این مسئله را برای دوستان و اطرافیان خود بازگو کرده و این در حالی که دهان به دهان میچرخد میتواند اعتبار شرکت شما را در دراز مدت از بین ببرد و از این رو برگرداندن اوضاع بسیار دشوار خواهد بود. پس همیشه در مورد شکایات مشتری صبور باشید حتی اگر مشتری عاقلانه رفتار نمیکند.
– به بازخورد مشتریان اهمیت دهید
اگر شما واقعا میخواهید که مشتریانتان احساس کنند شریک تجاری شما هستند، پس باید آنها را جدی بگیرید. از کنار بازخوردهای ارزشمند به راحتی رد نشوید و برای آنها ارزش قائل شوید تا از بروز مسائل بعدی جلوگیری شود. بر اساس درخواستهای منطقی رفتار کنید و سعی نکنید که فقط به سخنان آنان گوش دهید. در واقع شما باید بازخورد را فعالانه تشویق کنید. در این صورت به مشتریان اثبات خواهد شد که شما واقعا برای آنها به عنوان یک شریک تجاری، ارزش قائل هستید.
علاوه بر این، بازخورد مشتریان به شما کمک میکنند تا ببینید که در چه قسمتی از سازمان باید تغییراتی اعمال شود. پس توجه داشته باشید و این تغییرات را با دقت پیگیری نمایید. لازم به ذکر است که مشتریان در حکم نیروی حیاتی کسب و کار شما هستند و شما نمیخواهید که در درخواست های معقول و منطقی چشمپوشی نمایید.
اگر به دنبال روش هایی برای جمعآوری بازخوردهای اضافی هستید میتوانید نظرسنجی ها، ایمیل، خدمات مشتری و رسانه های اجتماعی را در نظر بگیرید.
– صداقت یک ضرورت است
صداقت در برقراری یک ارتباط موفق بسیار مهم است. مشارکت زمانی شکوفا میشود که بر پایه ای از صداقت و اعتماد بنا شود.
برای ایجاد این اعتماد باید با مشتریان راحت باشید و به آنها در مورد تغییرات گسترده، چه خوب و چه بد هشدار دهید. برای مثال اگر قرار است که در محصولات و خدمات خود تغییراتی ایجاد نمایید و این روی مشتریان شما تأثیر میگذارید، پس حتما آنها را به عنوان یک شریک تجاری در جریان بگذارید.
اعتماد میان مشاغل و مشتریان بسیار حساس است. در واقع آنها میگویند که برای جبران یک تجربه منفی، دوازده تجربه مثبت لازم است. مهم نیست که تجارت شما تا چه حد بزرگ است، در حقیقت همیشه مهم است که با مشتریان خود صادق باشید. دقیقا همانگونه که آنها به محصولات و خدمات شما وفادار ماندهاند.
سخن آخر
از آنجایی که روش های فروش به طور فزایندهای در حال تکامل هستند و مشتریان نیز به انواع مختلفی تقسیم میشوند پس باید به دنبال چیزی متفاوت از رابطه مشتری و تأمین کننده باشید. در میان موجی از ایده ها، ایده تبدیل مشتری به شریک تجاری یعنی بالا رفتن از یک نردبان متفاوت و در نتیجه موفقیت بیش از پیش شرکت و بهبود انتظارت و اعتماد مشتری میتواند گزینه ای عالی باشد.
شاید مشتریان در پله های پایینی نردبان باشند و بتوانید به راحتی به آنها دسترسی پیدا کنید اما نگهداری و حفظ آنها نیز دشوارتر از هر چیزی است. پس باید سعی کنید با تقسیم سخاوتمندانه تخصص و حل سریع مشکلات، اعتماد و وفاداری آنها را به دست آورید.
کارشناسان بر این باورند که برای تحقق یک رابطه شراکت طولانی مدت با مشتریان، شرکتها باید مشتریان را در جایگاه شریک تجاری خود قرار دهند. شما نیز میتوانید با توجه به استراتژی هایی که در بالا ذکر شدند، این اعتماد را صد چندان نموده و کسب و کار خود را تا حد زیادی بهبود بخشید.
از اینکه تا پایان یکی دیگر از مطالب فراپیام ما را همراهی نمودید، از شما سپاسگزاریم.