بازاریابی B2B چیست؟

احسان مهدیزاده
زمان مطالعه : 12دقیقه دیدگاهها

راهنمای جامع بازاریابی؛ بازاریابی B2B چیست؟

تجارت-بازاریابی-b2b

مفهوم بازاریابی

در کتاب مدیریت بازاریابی، نوشته فلیپ کاتلر، بازاریابی به زبان ساده بیان شده است. به طور خلاصه، بازاریابی تلفیقی از هنر و دانش برای ایجاد و ارائه ارزش‌ها است. هدف بازاریابی شناسایی نیاز و کسب سود به طور همزمان است. در بازاریابی علاوه بر شناسایی نیاز، حجم بازار مورد نیاز و میزان سود پیش‌بینی می‌شود. یکی از اهداف بازاریابی،شناسایی بخش‌های مختلف بازار برای ارائه بهتر محصول و خدمات است.

پس از آن محصول یا خدمت مورد نیاز طراحی و به بازار عرضه می‌شود. مخاطب و مشتری، نقش پررنگی در بازاریابی دارند. به عبارت دیگر اگر مخاطبی وجود نداشته باشد، کالا یا خدمات شما به نتیجه‌ای نخواهند رسید. مشتری مهم‌ترین نقش را در چرخه بازاریابی دارد و برآورده شدن نیازهای مشتری در اولویت اول قرار دارد.

مشتری احساس نیاز می‌کند، کالا یا خدمت شما را به عنوان «ارزش» تلقی می‌کند و او اهمیت بازاریابی را تعیین می‌کند. هدف در تمامی کسب‌و‌کارها، رضایت مشتری است.

در بازاریابی مفهوم نیاز، خواسته، تقاضا (تقاضا منفی، تقاضا پنهان، تقاضا نامنظم، تقاضا کامل و…)، پیشنهاد و مبادله مفاهیم مهمی هستند که توجه کامل به هرکدام از آن‌ها، تأثیر بسیار زیادی بر بازاریابی و موفقیت کسب و کار دارد.

در بازاریابی اهداف مختلفی دنبال می‌شود؛ به همین دلیل بازاریابی انواع مختلفی دارد و هر سازمان با توجه به هدفی که برای خود تعیین کرده است، یکی از انواع استراتژی‌های بازاریابی را انتخاب می‌کند.

عوامل مختلفی مثل زمان، میزان بودجه، موقعیت جغرافیایی و… نیز بر به وجود آمدن استراتژی بازاریابی تأثیر گذاشته‌اند. بیش از ۱۰۰ نوع بازاریابی وجود دارد که در ایران قابل اجرا است. یکی از آن‌ها، بازاریابی B2B است که در این مقاله به طور کامل در مورد آن توضیح خواهیم داد.

بازاریابی B2B چیست؟

بازاریابی--b2b

این نوع بازاریابی BUSINESS TO BUSINESS  است که به طور مختصر با نام B2B شناخته می‌شود. قدمت این نوع بازاریابی به گذشته‌های بسیار دور که انسان‌ها برای تأمین نیازهای خود کالا مبادله می‌کردند، می‌رسد. این نوع بازاریابی بین دو کسب‌وکار به وجود می‌آید. بازاریابی B2B ممکن است توسط یک فرد، یک بخش، چند یا یک تیم بزرگ از کارمندان یک بیزینس انجام شود.

هدف نهایی بازاریابی بی ‌تو بی ، فروش محصول یا ارائه درست خدمات به مصرف کننده نیست و خدمات به سازمانی دیگر ارائه می‌شوند. برای رسیدن محصول یا خدمات به دست مشتری نهایی،لازم است تا بین چند واسطه خرید و فروش انجام شود؛ یکی از قسمت‌های بازاریابی B TO B، معاملات بین واسطه‌ها است. با این حال ممکن است مشتری نهایی یک بیزینس، بیزینس دیگری باشد، در این هنگام نیز بازاریابی و معامله B 2 B انجام می‌شود.

ممکن است در این نوع بازاریابی، بسیاری از سازمان‌ها به طور زنجیره‌وار به هم متصل شوند و در مسیر ارائه خدمت یا محصول به مشتری، هر کدام ارزشی به آن اضافه کرده تا در نهایت یک محصول نهایی واحد را، به مشتری ارائه شود.

برای مثال برای تهیه یک پیراهن نخ و الیاف باید به پارچه تبدیل شوند، سپس پارچه به پیراهن و در نهایت در فروشگاه به دست مشتری برسد. تمامی سازمان‌هایی که در این مسیر قرار دارند، در جهت ارتقا محصول تلاش کرده و در نهایت فقط فروشنده مستقیما با مشتری در ارتباط است. اما اگر بازاریابی شرکت با شرکت وجود نداشت، پیراهنی برای ارائه به خریدار نیز وجود نداشت.

تفاوت بازاریابی B2B با بازاریابی B2C چیست؟

بازاریابی بی تو بی

عمده‌ترین تفاوت در این دو نوع بازاریابی، مشتری هدف است. در بازاریابی B2B مشتری، شرکت یا یک بیزینس دیگر است. اما در بازاریابی B2C یا BUSINESS TO COSTUMER مشتری، عموم مردم هستند. در این نوع بازاریابی یک شرکت به طور مستقیم با مشتری در ارتباط است. برای مثال خرید از فروشگاه یک نمونه از این نوع بازاریابی است.

بازاریابی بی تو بی شکل کامل‌تر و جامع‌تر از بازاریابی B2C است. یکی از مهمترین فاکتورها و تفاوت‌ها، نرخ بازگشت سرمایه (RIO) در این نوع است. در بازاریابی B2C این مسئله اهمیت زیادی ندارد. اما در تجارت بین کسب و کارهای مختلف، این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد. در این نوع بازاریابی انتخاب مواد اولیه با حساسیت و دقت بالاتری انجام می‌شود.

برای مثال خرید آبمیوه برای خود و خرید مواد اولیه آن به طور انبوه برای یک کارخانه را تصور کنید. اگر شما قرار باشد همزمان این دو کار را انجام دهید، قطعا برای خرید مواد اولیه کارخانه، دقت بیشتری به خرج می‌دهید چون مجموع مخاطبان شما در دایره گسترده‌ با سلایق متفاوتی قرار دارند.

هدف از بازاریابی B2B چیست؟

همان‌طور که اشاره کردیم، به طور کلی هدف از بازاریابی رفع نیاز است. در این نوع بازاریابی نیز رفع نیاز شرکت‌ها در اولویت است. اما هدف اصلی، همان رفع نیاز مشتری است که به بازاریابی B2C که مستقیما با مشتری در ارتباط است، مربوط می‌شود.

نکته قابل توجه در این نوع بازاریابی، تعداد مشتریان بیزینس است. در بازاریی  B2B، ممکن است تعداد مشتریان زیادی وجود نداشته باشد. برای مثال برای خرید یک قطعه صنعتی یا یک توربین بادی، شرکت فروشنده قطعا مشتریان زیادی ندارد و نمی‌توان تعداد مشتری‌های آن را با یک لباس‌فروشی در یک پاساژ مقایسه کرد.

در این نوع تجارت مبلغ هر خرید بسیار بیشتر از تجارت‌های دیگر است و یکی از اهداف تجارت شرکت ، حفظ مشتریان و افزایش کیفیت خدمات است.

کاربرد تجارت B2B و بررسی مدل‌های کسب و کار مربوط به آن

در این نوع تجارت، دو نوع مدل کسب و کار وجود دارد:

  1. بازارهای سمت فروشنده: در این مدل، سازمان‌ها سعی در فروش محصولات خود به صورت الکترونیکی، دارند؛ وخریدار باید به فروشنده مراجعه کند. خریدار با مشاهده کاتالوگ‌ها، وب‌سایت و اطلاعات مربوط به محصولات یا خدمات، سفارش می‌دهد. در این نوع تجارت، خریدار یک سازمان است.
  2. بازارهای سمت خریدار: در این مدل، سازمان سعی می‌کند مواد مورد نیاز خود را از سازمان‌های دیگر خریداری کند. در مدل بازارهای سمت خریدار، خرید به صورت مزایده انجام می‌شود. به این صورت که شرکت خریدار، در وبسایت خود یا بازارهای پیشنهاد، درخواست قیمت می‌دهد. سپس فروشندگان قیمت‌های پیشنهادی خود را اعلام می‌کنند و موجب جذب تعداد زیادی فروشندگان عمده یا خرده فروشان می‌شود. این پیشنهادات به خریدار ارسال می‌شود.

چه مسائلی در بازاریابی بی تو بی اهمیت بیشتری دارند؟

در این نوع بازاریابی سود زیاد و قیمت محصول اهمیت ویژه‌ای دارند. به همین دلیل شرکت‌ها باید واسطه‌ها را بشناسند. این شناخت در شبکه‌های اجتماعی روز به روز در حال افزایش است.

عواملی که سرعت خرید و فروش را افزایش می‌دهند و راه را برای شرکت‌ها آسان‌تر می‌کنند، اهمیت بالایی دارند. خدمات مربوط به تجارت برای مثال: تأمین کنندگان محصول، مشتری‌ها، روابط کاربری و نرم‌افزارهای مختلف، سیستم‌های پشتیبانی و همچنین شرکای بیزینس، نقش مهمی در انجام تجارت بین شرکت‌ها دارند.

امروزه فضای دیجیتال و اینترنت تحول عظیمی در بازاریابی B2B ایجاد کرده‌اند و شرکت‌ها به راحتی می‌توانند با یکدیگر در ارتباط باشند. ابتکار و خلاقیت بسیاری از شرکت‌ها باعث می‌شود احتمال خرید سایر بیزنس‌ها از آن‌ها افزایش پیدا کند، کیفیت و حرفه‌ای بودن کادر بیزینس را به شرکت‌ها نشان دهد و نیز میزان خرید عمده را افزایش دهد.

به یاد داشته باشید در تجارت یا بازاریابی بی تو بی باید مشتری یا پرسونای خود و حیطه کاری خود را به خوبی بشناسید تا بتوانید بهترین محصول و خدمت را به آن شرکت ارائه کنید.

مزایای بازاریابی B2B

در بازاریابی شرکت با شرکت، خرید عمده معنا دارد و خرده فروشی انجام نمی‌شود. این مسئله یکی از مزایا بازاریابی B2B هست . در این نوع بازاریابی میزان فروش، زیاد است.

اگرچه در این نوع بازاریابی، بستن قرارداد با شرکت‌هایی که به صورت عمده خرید می‌کنند، سخت است؛ اما شما با یک بار قرارداد بستن، محصولات خود را به مدت طولانی به آن شرکت می‌فروشید. در حالی که اگر این کار را نکنید، باید با صرف هزینه و زمان بیشتر، میزان فروش خود را طی چند ماه به فروشی که از یک قرارداد دارید، برسانید.

در بازاریابی بی تو بی ، در صورتی که شرکت‌ها از خدمات و محصولات راضی باشند، مشتری وفادار شما خواهند شد و ارتباط خود را به مدت طولانی حفظ می‌کند.

بازاریابی B2B فرصت خیلی خوبی برای شناخته شدن تجارت شما در بین سایر کسب‌وکارها است. این نوع بازاریابی می‌تواند راه را برای گسترش تجارت شما آسان کند و اعتبار بیزینس شما را چند برابر کند. روابط بین شرکت‌های تجاری در بسیاری از موارد صمیمی است و گسترش آن‌ها، فرصت‌های شغلی جدید ایجاد می‌کند.

در صورتی که شما با شرکت‌های تجاری دیگری در ارتباط باشید، میزان معرفی شما به سایر کسب و کارها به شدت افزایش پیدا می‌کند و این در حالی است که اگر فقط مشتریان معمولی داشتید، مدت طولانی نیاز بود تا برند شما شناخته شود. به طور کلی بهتر است بدانید بازاریابی تجارت به تجارت، می‌تواند موقعیت‌های بسیار خوبی برای شرکت شما ایجاد کند.

همان‌طور که اشاره کردیم، زمان در بازاریابی تجارت به تجارت اهمیت ویژه‌ای دارد. تجربه نشان داده در این نوع تجارت، به دلیل پایین بودن تعداد مشتریان، سفارشات با سرعت بیشتری حاضر شده و این گونه شرکت‌ها، بهروه‌وری بیشتری نسبت به زمانی که به مشتریان عادی خدمات می‌دهند، دارند. ثابت بودن سفارشات نیز عامل دیگری برای تسریع آماده شدن آن‌ها است.

به دلیل حجم بالای سفارشات و خرید عمده، هزینه تهیه مواد اولیه کاهش پیدا می‌کند. این یکی از مزایای بازاریابی شرکت به شرکت است. تولید بیشتر منجر به کاهش هزینه‌ها و افزایش سود برای شرکت شما خواهد شد.

بازاریابی-b2b

در صورتی که از این نوع بازاریابی استفاده می‌کنید، حتما با افراد حرفه‌ای سر و کار دارید. رضایت آن‌ها از محصولات شما نوعی تبلیغ برای کسب و کار شما است؛ همچنین نظرات آن‌ها تخصصی بوده و برای پیشرفت کار شما مفید است.

با فعالیت در زمینه بازاریابی B2B و ارتباط با شرکت‌های کوچک و بزرگ، می‌توانید وضعیت اقتصادی بازار را مشاهده و با اطلاعاتی که به دست می‌آورید، شرایط تجارت خود در آینده را پیش بینی کنید.

شما با استفاده از این نوع بازاریابی، حجم وسیعی از اطلاعات را از سایر کسب‌وکارها و شرایط اقتصادی، به دست می‌آورید. اهمیت روابط فردی در این موضوع نیز مشخص می‌شود.

در صورتی که روابط فردی قدرتمند و رابطه دوستانه با دیگر کسب و‌کارها داشته باشید، دوستان و مشاورینی خواهید داشت که به شما در این زمینه کمک می‌کنند. به همین دلیل استفاده از یک تیم روابط عمومی قدرتمند در بازاریابی B to B بسیار مهم است.

بازاریابی شرکت به شرکت، اعتماد به نفس شما را بالا می‌برد. همچنین به دلیل ثابت و بالا بودن حجم سفارشات، شما را از نابه‌سامانی‌های اقتصادی و بحران‌های مالی دور نگه می‌دارد. در صورتی که همکاری خود را به مدت طولانی با شرکت‌های معتبر ادامه دهید، این اطمینان وجود دارد که شما به مدت طولانی سوددهی خواهید داشت.

چه شرکت‌هایی از بازاریابی B2B استفاده کنند؟

این نوع بازاریابی مخصوص شرکت‌هایی است که میزان قابل توجهی کالا و خدمات برای ارائه به سایر شرکت‌ها دارند. شرکت‌هایی که با سایر شرکت‌ها تعامل خدمات و کالا دارند در این نوع بازاریابی می‌توانند موفق باشند. اگر این نوع بازاریابی به شیوه درست انجام شود، هزینه‌های شرکت را به میزان زیادی کاهش می‌دهد. مورد حائز اهمیت در این نوع بازاریابی، ارتباط فردی بین شرکت‌ها است.

این ارتباط باید قدرتمند و پایدار باشد. در بازاریابی بی تو بی مشتریان دائما در حال خرید هستند و نیاز به مواد اولیه بسیار بیشتر از سایر تجارت‌ها است. در برخی بیزینس‌ها اول هر ماه ممکن است حتی ده میلیارد تومان پول برای خرید مواد اولیه هزینه کنند و این مبلغ بسیار زیادی است. همین امر اهمیت و ارزش تجارت شرکت به شرکت را به اثبات می‌رساند.

برای شرکت‌هایی که تولید انبوه دارند، بازاریابی B2B‌ اهمیت خیلی زیادی دارد. تعداد فروشمدگان در این بازار نیز بسیار محدود است اما ایمان داشته باشید که رقبای شما در این بازار بسیار قدرتمند هستند، پس در حفظ مشتریان خود کوشا باشید و به طور مداوم رقبای خود را آنالیز کنید.

شیوه بازاریابی بی تو بی چگونه است؟

امروزه این نوع بازاریابی به این صورت انجام می‌شود که بازاریاب فعال در زمینه B2B، با مشتریانی که کمیته خرید دارند در ارتباط هستند. کمیته‌های خرید معمولا زیرمجموعه‌هایی دارند که از محصول یا خدمت ارائه شده، استفاده می‌کنند. در این شرایط ممکن است پیچیدگی در تعاملات به وجود بیاید و بازاریابی سخت شود.

حسن انجام دادن این کار، به دست آمدن اطلاعات دقیق‌تر از وضعیت کسب‌وکارها است. در نهایت این اطلاعات به بیزینس‌ها برای دسترسی بهتر به شرکت‌های خریدار، کمک می‌کنند.

بازاریابی B2B یک نوع بازاریابی بلند مدت است و تعداد تراکنش‌ها در آن زیاد است. در این نوع بازاریابی، محصول و خدمات یک بیزینس توسط بیزینس دیگر تبلیغ می‌شود.

در این نوع بازاریابی، تبلیغات نسبت به فروش به عموم مردم، سخت‌تر است. محصول شما از طریق تلویزیون و رسانه‌هایی از این قبیل، نمی‌تواند به سایر شرکت‌ها معرفی شود. محصول یا خدمت شما باید بدون تبلیغ و از طریق کیفیتی که دارد، به مخاطب معرفی شود.

در ادامه راه‌های مجاب کردن خریداران برای استفاده از محصول شما را بیان می‌کنیم. این کار از طریق استراتژی‌های بازاریابی به صورت ایمیل مارکتینگ ، ارتقا سایت به وسیله سئو، بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی و… انجام می‌شود.

سایت: اولین و مهمترین گزینه، وبسایت اینترنتی برای شرکت شما است. برای اینکه سایت شما ارتقا پیدا کرده و در دسترس مشتریان قرار بگیرد، باید اقداماتی روی آن انجام دهید. تأثیر سئو بر بهینه سازی سایت، بسیار زیاد است. راه‌های دیگر، بازاریابی محتوایی، شبکه‌های اجتماعی، استفاده از تبلیغات کلیکی و گوگل ادز و… است. سئو سایت باعث می‌شود موتورهای جستجو بیزینس شما و حیطه‌کاری که در آن فعالیت دارید را بشناسند. این کار موجب می‌شود سایت شما بهتر دیده شود و هنگامی که کاربران در مورد تجارت شما جستجو می‌کنند، سایت شما به راحتی در معرض دید کاربران قرار بگیرد.

یکی از راه‌های جذب مشتری در بازاریابی b2b ، بیان داستان و چگونگی تشکیل شدن برند خود، در وبسایت است. از این طریق مشتریان با سختی‌های کار و چالش‌هایی که آن‌ها را پشت سر گذاشته‌اید آشنا خواهند شد و اطمینان بیشتری برای خرید محصول از شما، پیدا می‌کنند.

وبلاگ نویسی در سایت، یکی از راه‌های ارتقا بیزینس و معرفی آن به سایر شرکت‌ها است. نوع بهینه سازی وبسایت بسته به استراتژی شما دارد، نکته مهم داشتن یک سایت حرفه در مقایسه با رقیبان و برای اعتماد مشتریان است.

شرکت در نمایشگاه‌ها و اجاره غرفه: با انجام این کار می‌توانید در نمایشگاه‌های بزرگ و معتبر شرکت کنید و با هزاران مشتری در ارتباط باشید. در این شرایط به راحتی می‌توانید محصولات خود را به مشتریان معرفی کنید.

کنفرانس اینترنتی؛ با برگزاری وبینار و کنفزانس‌های اینترنتی، در وقت و هزینه صرفه‌جویی کنید. کنفزانس‌های اینترنتی امکان برقراری ارتباط با حجم وسیعی از مشتریان را برای شما فراهم می‌کنند.

خبرنامه اینترنتی: خبرنامه‌ای که در سایت قرار می‌دهید، جدیدترین اخبار و اطلاعات در مورد محصولات شما را به اطلاع مخاطبین و مشتریان شما می‌رساند. همچنین می‌توانید از طریق ایمیل مارکتینگ، پس از عضویت افراد در سایت، مشتریان جدید جذب کنید.

بازاریابی محتوایی: با تولید محتوا انحصاری و مخصوص شرکت خود، نیاز به هزینه‌های بالا برای تبلیغات ندارید. بازاریابی محتوا موجب تثبیت و ارتقا هویت برند شما در زمینه کاری خود می‌شود. محتوا باکیفیت، موجب جذب آسان‌تر مشتریان خواهد شد. مطالعات نشان می‌دهد بیش از ۲۰٪ از شرکت‌های تجاری، تقریبا نیمی از بودجه خود را به تولید محتوا اختصاص دادند. همچنین درصد قابل توجهی از آن‌ها پس از مشاهده نتایج مثبت محتوا تولید شده، بودجه تولید محتوا را افزایش دادند. محتوا حرفه‌ای، نقش بسیار زیادی در پیشرفت کسب‎وکار شما دارد و تجارت شما را از رقیبان خود متمایز می‌کند.

محتوا دانش‌محور، بیان تکنولوژی تولید محصول و توضیحاتی از این قبیل، توجه مشتریان را به شما جلب و اعتماد آن‌ها به کسب‌وکار شما را افزایش می‌دهد. ارائه انواع گزارش سفارشات به شرکت‌های دیگر، تهیه گزارش از مراحل خرید مواد اولیه، تولید و… می‌تواند تأثیر خیلی خوبی بر ذهن مخاطب بگذارد.

تهیه یک تقویم محتوا و ارائه محتوا به صورت منظم در سایت و شبکه‌های اجتماعی، منجر به جذب مشتری بیشتر خواهد شد.

جلب رضایت مشتری: برای جلب رضایت شرکت‌هایی که با شما همکاری می‌کنند، نهایت سعی خود را بکنید. همان‌طور که اشاره کردیم، در بازاریابی B2B شما با افراد حرفه‌ای روبرو می‌شوید. آن‌ها از شما انتظار قیمت پایین، ارسال سریع و کیفیت بالا محصولات را دارند. در این صورت تنها راه جلب رضایت شرکت‌ها، حفظ کیفیت و ارتقا خدمات به آن‌ها است.

اجازه دهید شما را پیدا کنند؛ کاری کنید تا مشتریان بتوانند به راحتی شما را پیدا کنند. در بازاریابی شرکت به شرکت، شما باید شرایطی را فراهم کنید که مشتریان بیشتری از بیزینس شما باخبر شوند. شما باید بازار هدف خود را به خوبی شناسایی کنید و برای جذب مشتریان مخصوص تلاش کنید.

رسانه‌های اجتماعی: قدرت رسانه‌های اجتماعی را دست کم نگیرید. گسترش ارتباطات و استفاده از نرم‌افزارهای اجتماعی، فرصت بسیار خوبی برای معرفی محصولات و خدمات شما است. با ابزارها و استراتژی‌های حرفه‌ای، می‌توانید توجه سایر بیزینس‌ها را به شرکت خود جلب کنید. شبکه اجتماعی لینکدین و اینستاگرام در این زمینه بیشترین فعالیت را دارند. شبکه اجتماعی لینکدین، یک شبکه قدرتمند و بستری حرفه‌ای برای معرفی تجارت شما است و استفاده از آن، قدمی موثر برای کسب‌وکار شما به حساب می‌آید.

تولید محتوا اختصاصی برای شبکه‌های اجتماعی و بررسی بازخورد محتوا در جذب مشتری تأثیر زیادی دارد. استراتژی محتوا باید به گونه‌ای باشد که تمام نیاز مخاطب را پاسخ دهد و اطلاعات جامع در مورد شرکت، خدمات و فروش محصولات شما در اختیار مخاطب بگذارد.

ارائه پست‌ها با هدف بازاریابی و فروش، ارائه اخبار مربوط به تجارت خود، تهیه فیلم، عکس و… نشان دهنده اهمیت شما به مخاطب است و برای جذب مشتری، مفید است.

کنترل و کاهش قیمت: همان‌طور که قبلا اشاره کردیم، قیمت محصولات در این نوع بازاریابی بسیار مهم است. در صورتی که قیمت‌های شما از سایر رقبای خود به صرفه‌تر باشد، زمینه را برای پیشرفت تجارت شما فراهم می‌کند. علاوه بر کنترل قیمت‌ها، در بازاریابی B2B‌شما موظف هستید به مشتریان تخفیف بدهید و درصد تخفیف را به میزان حجم سفارش، بالا ببرید. به عبارت دیگر در بیزینس عادی و فروش به عموم مردم، ممکن است تخفیف در کار نباشد، اما در این نوع بازاریابی، باید با مشتری کنار بیایید و آنها را مجاب کنید که بهترین بیزینس انتخابی، برای رفع نیازهایشان هستید.

ارزیابی فعالیت: تحلیل داده‌ها و ارزیابی گزارشات در بازه‌های زمانی منظم به شما کمک می‌کند نقاط ضعف و قدرت تجارت خود را پیدا کنید و در جهت رفع و ارتقا آن‌ها اقدام کنید. به علاوه این کار به شما کمک می‌کند تا رفتار مشتریان خود را بهتر درک کنید.

توجه به پیشرفت و افزایش درآمد مشتریان:‌ به مشتریان خود این اطمینان را بدهید که فقط به دنبال منافع خود نیستید. توجه کافی به رشد مشتریان و ایجاد بستری مناسب برای افزایش درآمدزایی آن‌ها موجب جلب هرچه بیشتر اعتماد مشتریان می‌شود. با فعالیت‌های خود به مشتریان نشان دهید که منافع آن‌ها نیز برای شما ارزش دارد.

به مشتریان ثابت کنید چه منافعی از بستن قرارداد با شما خواهند برد. این منافع را به طور کامل برای آن‌ها شرح دهید. مشکلات مشتری را مشکلات خود بدانید و برای حل شدن آن‌ها تلاش کنید. این کار به تحکیم روابط شما کمک می‌کند.

بازاریابی-بی-تو-بی

سخن پایانی

بازاریابی B2B یکی از انواع بازاریابی است که در آن فروش محصول و خدمات بین دو شرکت انجام می‌شود. هدف از این نوع بازاریابی، رفع نیاز، جلب رضایت مشتری و ارتقا خدمات به مشتری است.

قیمت مناسب و سود بالا در بازاریابی شرکت به شرکت اهمیت بالایی دارند. در این نوع بازاریابی، به دلیل ارتباطات گسترده‌ای که با سایر شرکت‌ها خواهید داشت، می‌توانید فرصت خیلی خوبی برای معرفی برند خود به سایر بیزینس‌ها ایجاد کنید. یکی از بهترین مزایا بازاریابی بی تو بی سرعت بالا در آماده‌سازی و ارسال سفارشات است. همچنین می‌توانید با بررسی شرایط سایر شرکت‌ها، اوضاع اقتصادی بازار، شرایط تجارت خود را پیش بینی کنید.

راه‌های زیادی برای ارتقا و معرفی بیزینس شما به سایر شرکت‌ها وجود دارند؛ از این راه‌ها می‌توان به داشتن سایت، وبلاگ نویسی، سئو سایت، بازاریابی محتوا، جلب رضایت مشتری، استفاده از شبکه‌های اجتماعی و… اشاره کرد. تمامی این راه‌ها در هدف جذب مشتری بیشتر استفاده می‌شوند.

تیم تخصصی فراپیام امیدوار است، که با مطالعه این مقاله، بتوانید در آینده‌ای نزدیک به اهداف ویژه‌ای در این نوع بازاریابی، دست پیدا کنید.

سوالات متداول

تفاوت بازاریابی b2b با بازاریابی b2c چیست؟

عمده‌ترین تفاوت در این دو نوع بازاریابی، مشتری هدف است. در بازاریابی B2B مشتری، شرکت یا یک بیزینس دیگر است. اما در بازاریابی B2C مشتری عموم مردم هستند.

چه شرکت‌هایی از بازاریابی B2B استفاده کنند؟

این نوع بازاریابی مخصوص شرکت‌هایی است که میزان قابل توجهی کالا و خدمات برای ارائه به سایر شرکت‌ها دارند. شرکت‌هایی که با سایر شرکت‌ها تعامل خدمات و کالا دارند در این نوع بازاریابی می‌توانند موفق باشند.

نحوه انجام بازاریابی بی تو بی چگونه است؟

امروزه این نوع بازاریابی به این صورت انجام می‌شود که بازاریاب فعال در زمینه B2B، با مشتریانی که کمیته خرید دارند در ارتباط هستند. کمیته‌های خرید معمولا زیرمجموعه‌هایی دارند که از محصول یا خدمت ارائه شده، استفاده می‌کنند.

نویسنده: احسان مهدیزاده

								
برچسب ها :
4 7 رای ها
رتبه
guest
4 دیدگاه ها
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
Jamshied
Jamshied
3 years ago

بسیار عالی و مفید بود ممنونم

تیم محتوای فراپیام
تیم محتوای فراپیام
3 years ago
پاسخ به  Jamshied

خواهش میکنم دوست عزیز.خوشحالیم که مفید بود.

Alireza
Alireza
3 years ago

چطوری باید شروع ب کار کنیم

از کجا باید شروع کنیم

تیم محتوای فراپیام
تیم محتوای فراپیام
3 years ago
پاسخ به  Alireza

سلام دوست عزیز.بازاریابی b2b معمولا توسط شرکت های بزرگ انجام می شود.به عنوان مثال یک شرکت نرم افزاری بزرگ نرم افزارهای تولید شده توسط خود را به شرکت های مشغول در حوزه های مختلف ارائه می دهد.

مطالب مرتبط
دانلود کاتالوگ دمو