ای نماد چیست؟ مراحل دریافت اینماد فروشگاه اینترنتی
با پیشرفت تکنولوژی خرید از فروشگاههای آنلاین گسترش چشمگیری پیدا کرده است بهطوری که بیشتر خریدها از طریق اینترنت انجام میشود. انواع کالا، پوشاک و مواد خوراکی از صفحههای مجازی قابل خرید هستند. برخی اوقات این خریدها با مشکلاتی روبهرو میشوند و افراد محصول خود را دریافت نمیکنند از این رو به سایتها نمادی اختصاص داده شده که میزان اعتبار آن را نشان میدهد.
این نماد از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای شرکتهایی که ضوابط و مقرراتی را پذیرفته و بر آن پایبند هستند، صادر میشود. تنها وب سایتهایی که کار فروش را انجام میدهند امکان دریافت ای نماد را دارند. نماد الکترونیک لوگویی به شکل e دارد که در گوشهای از سایت نمایش داده میشود.
ای نماد افراد را برای خرید اینترنی و وصل شدن به درگاه اینترنتی خاطرجمع میکند. اطلاعات کارت از طریق این سایتها به سرقت نمیرود و رسیدن کالا به دست مشتری قطعی است.در این بخش از سایت شرکت مهندسی نرم افزار فراپیام به معرفی اینماد و مراحل دریافت آن می پردازیم.
دریافت ای نماد چه مزیتی دارد؟
برخی افراد دلیل خود برای عدم خرید از فروشگاههای آنلاین را نداشتن اعتماد میدانند. این اشخاص معتقدند محصول خواسته شده به دستشان نخواهد رسید و امکان پیگیری آن وجود ندارد. در سالهای اخیر شرایطی فراهم شده تا شرکتها با دریافت ای نماد بتوانند اعتماد مشتریان را جلب کنند.
از آنجایی که این نماد از ارگانی معتبر صادر میشود امکان پیگیری از مقامات وجود دارد. به این روش افراد زیادی به سمت خرید اینترنی روی آوردهاند و اعتماد به این بازارها بیشتر شده است.
ای نماد چگونه به سایت اعتبار میبخشد؟
شرکتها برای گرفتن اینماد باید مراحلی را طی کنند که در آن مشخصات کامل دریافت کننده ذخیره میشود. برای دریافت اطلاعات اینماد یک شرکت باید بر روی لوگوی اینماد در سایت شرکت کلیک کرد تا اطلاعات در صفحه جدید نمایش داده شوند. سایت دارای ای نماد اطلاعات زیر را به کاربر میدهد:
-
- ابتدا آدرس سایت در قسمت بالایی قرار دارد تا افراد از سایت مورد نظر خود اطمینان حاصل کنند.
- در بخش بعدی صاحب امتیازی که نماد را ثبت کرده که معمولا نام شرکت است.
- تاریخ زمانی که ای نماد دریافت شده و زمان انقضای آن که این نشان معمولا به صورت یک ساله اعطا میشود.
- تصویری از نمای کلی صفحه اول سایت برای جلوگیری از وارد کردن آدرس مشابه یا اشتباه وجود دارد.
- سوابق عملکرد که خود به سه بخش تقسیم میشود. در این قسمت میزان شکایات، مغایرت از دستورالعمل و تجربه شرکت قابل رویت است.
- اطلاعات تماس، آدرس، ساعت پاسخگویی و پست الکترونیکی در بخش میانی قرار دارد.
- برای آگاهی بهتر کاربر به موقعیت شرکت، آدرس روی نقشه ثبت شده که محدوده شرکت را با گوگل مپ مشخص میکند.
خدمت قابل ارائه و وضعیت تایید یا رد شده در قسمت پایینی قرار گرفته است.
- برای ثبت نظر، شکایت و گزارش تخلف میتوان به بخش نهایی ای نماد مراجعه کرد که در اختیار همه افراد قرار دارد.
- اعتبار شرکت با یک یا دو ستاره در زیر لوگو مشخص میشود.
مراحل دریافت ای نماد
بخش اول
در قسمت اول این بخش باید ابتدا حقیقی یا حقوقی بودن شخصیت را مشخص کرد. در صورتی که شرکت ثبت شده است میتوان حقوقی و در غیر این صورت حقیقی را انتخاب کرد. پس از آن یک آدرس ایمیل معتبر که نشانی از شرکت در آن وجود دارد باید ثبت شود. بهتر است این ایمیل فعال باشد تا در طی زمان از خاطر ثبت کننده نرود. پس از آن ثبت رمزی معتبر و ترکیبی و تکرار آن قرار دارد.
کد امنیتی که در بخش پایانی قرار دارد معمولا در همه سایتهای معتبر دیده میشود. بعد از تیک زدن دو بخش پایانی که سفارش آنلاین و دریافت هزینه هستند یک پیام به ایمیل ثبت شده ارسال میگردد. برای تایید باید ایمیل را باز کرده و با کلیک بر روی لینک ارسال شده اطلاعات را قطعی کرد. پس از آن با داشتن اطلاعات میتوان به سایت ای نماد مراجعه کرد.
بخش دوم
پس از تایید ایمیل میتوان وارد حساب کاربری برای تکمیل فرم اطلاعات شد. در این قسمت دادههای هویتی و آدرسها دریافت میشود. تصویر کارت، شناسنامه، عکس پرسنلی و کارت پایان خدمت از جمله مواردی هستند که باید آن را در سایت بارگذاری کرد اما در اختیار عموم قرار داده نمیشود. البته تنها، قراردادن عکس کارت ملی و شناسنامه اجباری است و دو تصویر دیگر را میتوان بارگذاری نکرد.
بخش سوم
در این مرحله باید اطلاعات کسب و کار را تکمیل کرد. نام فارسی و انگلیسی شرکت، دامنه، نوع فعالیت، شماره تلفن، آدرس و ثبت آدرس روی نقشه در این مرحله انجام میشوند. بهتر است در تکمیل این قسمت نهایت دقت را به کار برد زیرا مغایرت آن با هویت واقعی شرکت گاهی شکایاتی را در پی دارد.
بخش چهارم
پس از انجام تمامی مراحل اطلاعات مربوط به احراز هویت به کارشناس مربوطه ارسال میشود. بهتر است پس از ارسال روی دکمه چک لیست الزامات کلیک کرده تا از تکمیل تمامی قسمتهای لازم اطمینان حاصل شود. برای مثال ایجاد یک راه ارتباطی بین مشتری و شرکت اهمیت دارد که گاهی افراد به آن توجه نمیکنند. پس از این مرحله باید منتظر تایید کارشناس برای تایید نماد الکترونیکی ماند.
در صورت تایید کارشناس که به طور معمول ۳روز زمان میبرد فرم تعهدنامه ارسال میشود. تعهدنامه را باید با پرداخت مبلغی مشخص، جهت دریافت ای نماد تکمیل نمود. پس از آن لوگوی نماد الکترونیک در اختیار قرار میگیرد که میتوان آن را در سایت بارگذاری کرد.
چگونه میتوان به لوگوی ای نماد یک سایت اطیمنان کرد؟
باید توجه داشت که با کلیک روی لوگوی نماد الکترونیکی در سایت شرکت، اطلاعات کاربری آن در سایت معتبر نماد الکترونیکی نمایش داده میشود. هیچ فردی قادر نیست اطلاعات خود را بدون تایید کارشناس در این سایت ثبت کند.
از طرف دیگر میتوان در سایت پلیس سایبری شرکت را استعلام گرفت. این کار از طریق دانستن نام شرکت، شناسه ملی شرکت یا شماره ثبت آن انجام میشود. با مراجعه به سایت اینترنتی این سیستم میزان اعتبار شرکت موردنظر در دسترس قرار میگیرد.
باید توجه داشت گاهی نام دامنه با اسم شرکت یکی نیست از این رو باید ابتدا به سایت موردنظر مراجعه کرده، روی لوگوی ای نماد آن کلیک کرد و از طریق این سایت نام شرکت ثبت شده را مورد بررسی قرار داد. در سایت ای نماد پیدا کردن شرکت از طریق دامنه نیز امکان پذیر است.
مجوز دریافت اینماد از کجا صادر میشود؟
تمام فروشگاههای اینترنتی برای مجوز فعالیت خود باید از مرکز توسعه تجارت الکترونیک نماد الکترونیکی را دریافت کنند. این سازمان خود زیر نظر سازمان توسعه تجارت فعالیت میکند. باید توجه داشت تنها فروشگاههایی که محصولی را میفروشند نیاز به دریافت این لوگو دارند. سایتهای خبری، وبلاگ، سایتهای فروش رایگان و زیر دامنهها نیازی به دریافت ای نماد ندارند. اگر سایتی فروشگاهی باشد و به دامنه اصلی آن ای نماد تعلق گیرد، زیردامنهها به گرفتن ای نماد نیازی پیدا نمیکنند.
تمدید ای نماد
شرکتها ای نماد را به صورت دائمی دریافت نمیکنند بلکه پس از تاریخ انقضا باید به تمدید آن بپردازند.در صورتی که انقضای ای نماد شرکتی گدشته باشد ممکن است تخلف و شکایات آن از تمدید آن جلوگیری کرده باشد. اینماد تنها در محدوده معین شده دارای اعتبار است. اگر سایتی برای مدت زیادی ای نماد داشته اما پس از مدتی لوگوی الکترونیکی آن از اعتبار ساقط شده باشد بهتر است برای اطمینان از خرید اطلاعات آن استعلام گرفته شود.
سخن آخر
دریافت اینماد برای فعالیت سایت ها و فروشگاههای اینترنتی ضروری است. هر شرکتی که قصد دارد محصول خود را به صورت آنلاین بفروشد باید اطلاعات هویتی خود را در سامانه این نماد ثبت کند. با داشتن نماد الکترونیکی، مشتریان با اطمینان خاطر در مورد عدم سرقت اطلاعات کارت بانکی و دریافت قطعی محصول به خرید میپردازند. برای گرفتن نماد الکترونیکی کافی است مدیر شرکت به سایت مراجعه کرده و با تکمیل فرمهای موردنیاز نماد الکترونیکی را دریافت کند.
برای استعلام این نماد تنها کافی است به سایت موردنظر رفته، لوگوی اینماد را در این سایت پیدا کرده و با انتقال به سامانه نماد الکترونیکی اطلاعات شرکت را مشاهده نمود. سایتهای خبری و وبلاگها نیازی به لوگوی ای نماد ندارند.
پی نوشت
ای نماد لوگویی است که در سایتهای فروشگاهی قرار داده میشود تا افراد با اطمینان خاطر از آن خرید کنند. این نماد چگونه ایجاد اعتماد میکند؟