به مناسبت تقدیر از مشاهیر حسابداری
به گزارش ایسنا گروه نرم افزاری فرا پیام تولید کننده نرم افزار مالی به مناسبت روز مشاهیر حسابداری به تاریخچه حسابداری و ضرورت بهره گیری از ابزار مناسب در این حوزه پرداخته است . حسابداری در جهان نزدیک به ۶۰۰۰ سال قدمت دارد و تاریخ نخستین مدارک کشف شده ، حسابداری به ۳۶۰۰ سال قبل از میلاد باز می گردد.
پیشینه حسابداری در ایران نیز به نخستین تمدنهایی بر می گردد که در این سرزمین پا گرفت .حسابداری با تمدن همزاد است و به اندازه تمدن بشریت قدمت دارد ، در طول تاریخ روشهای حسابداری متنوع ومتعدی برای فعالیتهای اقتصادی ابداع شد . در آستانه قرن پانزدهم میلادی در ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی سیستم دفتر داری دو طرفه بکار گرفته شد .
رساله پاچیولی لهمیت که او را پدر حسابداری جهان می نامند در قرن پانزدهم و شانزدهم به اغلب زبانهای اروپایی ترجمه شد سپس حرفه حسابداری رسمی مدرن در بریتانیا شکل گرفت و تا اواخر قرن هفدهم در اغلب کشورهای اروپایی رواج یافت و در طول قرن هجدهم تقریبا کلیه موسسات مالی و تجاری بزرگ این شیوه حسابداری را بکار می برند .
بعد ار انقلاب صنعتی و تحولات اقتصادی و اجتماعی که به افزایش شمار استفاده کنندگان از اطلاعات مالی انجامید وظیفه حسابداران از رفع نیازهای صاحب سرمایه به پاسخگویی به مراجع ذینفع ارتقا یافت و به آنان نقشی اجتماعی بخشید .سپس جهت آنکه کلیه گروه های مختلف بتوانند به صورتهای مالی تهیه شده توسط موسسات اعتماد بیشتری نمایند انجمن حسابدران خبره تشکیل شد . .
.
در ایران نیز نخستین انجمن حرفه ای حسابداری که در سال ۱۳۴۲ تاسیس شد انجمن حسابداران خبره بود.اعضای موسس این انجمن اساتید صاحب نامی همچون دکتر اسماعیل عرفانی ، دکتر حسن سجادی نژاد ؛ دکتر علی ثقفی بوده اند و از وجود صاحبنظران ارزشمندی چون دکتر فضل اله اکبری که به پدر حسابداری ایران شهرت داشتند ، دکتر عزیز نبوی ، دکتر ایرج نوروش ، دکتر رضا شباهنگ ، دکتر یحیی حساس یگانه ، دکتر ساسان مهرانی و دکتر جعفر باباجانی بهره جستند .
امروزه در قرن ۲۱ حسابدارانی که به آینده می نگرند دریافته اند ، فن آوری اطلاعات که تا چندین سال قبل به عنوان یک برتری رقابتی و یک سلاح استراتژیک مورد توجه سازمانها بوده ، امروزه به عنوان یک نیاز رقابتی مطرح می باشد اطاعات همان داده های پرورده در سازمان است که از طریق طبقه بندی ، پالایش و سازماندهی کنار هم قرار گرفته و در روند تامین اطلاعات مدیریت در تصمیم گیریها نقش بسزایی دارد .
از آنجا که مهمترین وظیفه مدیریت تصمیم گیری است پس به شدت نیازمند اطلاعات دقیق ، صحیح ، مناسب ، مختصر و مفید است حال هرچه تصمیم پیچیده تر باشد برای تحقق آن نیازمند اطلاعات گسترده تراست. بدیهی است وجود اطلاعات دقیق و گسترده نیازمند سیستم اطلاعاتی قدرتمند و کار آمد است نکته حائز اهمیت این است که در قریب به اتفاق سازمانها بخش عمده ای از اطلاعات در قلمرو اطلاعات مالی است .
به همین دلیل اهمیت و نقش برجسته این قبیل اطلاعات در افزایش توان جوابگویی و تصمیم گیری مدیران کاملا مشهود است.
طبعا ضعف نظام اطلاعاتی حسابداری یا کار کرد ضعیف آن می تواند موجبات فلج شدن سازمان در مواجهه با بحرانهای اقتصادی را فراهم آورد. یکپارچگی و انسجام نظام اطلاعاتی می تواند در مدیریت و پویایی سازمان نقش بسزایی داشته باشد .مدیران سازمانها می توانند با استفاده از اطلاعاتی که ابزارهای مالی در اختیار آنان قرار می دهد به افزایش بهره وری ، ارزش آفرینی ، کاهش هزینه ها و اتلاف سرمایه و زمان دست یابند .
مدیران موفق در محیط رقابتی کنونی قبل از هرگونه سرمایه گذاری بایک برنامه ریزی راهبردی ، مکانیزمی دفاعی در مقابل نیروهای رقابتی اولیه ایجاد و با هدف تدوین شکل جدیدی از ساختار در راستای افزایش کارایی و اثر بخشی گام برمی دارند. گروه شرکتهای مهندسی نرم افزاری فرا پیام با در نظر گرفتن این مهم و با شناخت دقیق از صنایع و کسب و کارها ضمن بهره گیری از نرم افزارهای جامع در حوزه های مالی ، مدیریت کالا ، فروش و خدمات پس از فروش ، زنجیره تامین و منابع انسانی در تلاش است تا ابزاری در جهت کیفیت بهتر و توسعه ایده های نوین در راستای خدمت به کشور عزیزمان عرضه نماید .